Graikiškas krevečių užkandis su feta

Graikiškas krevečių užkandis su feta
Jei kada nors lankėtės Graikijoje ir ten skanavote vietinių gaminto maisto, turbūt teko ragauti ir vieno iš tradicinių graikiškų patiekalų – krevečių saganaki. Šis greitai paruošiamas patiekalas gaminamas iš pomidorų padažo, krevečių, prieskonių ir fetos sūrio, tradiciškai patiekiamas keptuvėje ir yra skirtas dalijimuisi. Tai puikus užkandis draugų kompanijai ar greita vakarienė visai šeimai, kai norisi lengvai, bet skaniai.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 2 vnt. šalotinių svogūnų
  • 3-4 vnt. skiltelių česnako
  • 100 ml sauso balto vyno
  • 480 ml padažo Napoletana
  • 0,5 vnt. čili pipiro
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Pundelio šviežių petražolių
  • Šakelės šviežio raudonėlio
  • 400 g nevirtų nuvalytų, vidutinio dydžio krevečių
  • 140 g fetos sūrio
  • Šiek tiek mikrožalumynų (pasirinktinai)
  • 4 vnt. Saltimbocca duonelių

Gaminimo eiga
 

  • Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite keptuvę, kuri tinkama naudoti tiek ant kaitlentės, tiek ir orkaitėje.
  • Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Susmulkintus svogūnus suberkite į keptuvę ir lengvai apkepkite, tada suberkite smulkintą česnaką ir kartu su svogūnu kepkite kol lengvai apskrus. Tada supilkite vyną, permaišykite ir vis pamaišydami kaitinkite, kol praktiškai visas vynas nugaruos.
  • Vynui nugaravus supilkite Napoletana padažą, suberkite riekelėmis pjaustytą čili pipirą, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Padažą kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek nugaruos ir patirštės.
  • Į nugaravusį padažą suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlį ir išmaišykite. Sudėkite nuvalytas bei gerai nusausintas krevetes ir lengvai įspauskite jas į paruoštą padažą, maišyti nereikia. Krevetes padaže apibarstykite maždaug puse turimo kiekio fetos sūrio ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su grilio funkcija, viršutinėje pakopoje ir kepkite apie 6-7 minutes.
  • Iškepusį patiekalą pabarstykite likusiu fetos sūriu, mikrožalumynais ir patiekite su paskrudinta Saltimbocca duonele.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}