Jei kada nors lankėtės Graikijoje ir ten skanavote vietinių gaminto maisto, turbūt teko ragauti ir vieno iš tradicinių graikiškų patiekalų – krevečių saganaki. Šis greitai paruošiamas patiekalas gaminamas iš pomidorų padažo, krevečių, prieskonių ir fetos sūrio, tradiciškai patiekiamas keptuvėje ir yra skirtas dalijimuisi. Tai puikus užkandis draugų kompanijai ar greita vakarienė visai šeimai, kai norisi lengvai, bet skaniai.
Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite keptuvę, kuri tinkama naudoti tiek ant kaitlentės, tiek ir orkaitėje.
Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Susmulkintus svogūnus suberkite į keptuvę ir lengvai apkepkite, tada suberkite smulkintą česnaką ir kartu su svogūnu kepkite kol lengvai apskrus. Tada supilkite vyną, permaišykite ir vis pamaišydami kaitinkite, kol praktiškai visas vynas nugaruos.
Vynui nugaravus supilkite Napoletana padažą, suberkite riekelėmis pjaustytą čili pipirą, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Padažą kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek nugaruos ir patirštės.
Į nugaravusį padažą suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlį ir išmaišykite. Sudėkite nuvalytas bei gerai nusausintas krevetes ir lengvai įspauskite jas į paruoštą padažą, maišyti nereikia. Krevetes padaže apibarstykite maždaug puse turimo kiekio fetos sūrio ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su grilio funkcija, viršutinėje pakopoje ir kepkite apie 6-7 minutes.
Iškepusį patiekalą pabarstykite likusiu fetos sūriu, mikrožalumynais ir patiekite su paskrudinta Saltimbocca duonele.