Greitai pagaminami itališki bulviniai virtinukai "Gnocchi" su švelniu paprikų padažu ir traškia šonine – nuostabus pasirinkimas, kai norisi sotaus ir šildančio maisto. Patiekalas puikiai tiks už lango siaučiant pūgai ir neturint ūpo ilgai suktis virtuvėje.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 1 kg bulvių virtinukų
- 150 g vytintos arba rūkytos šoninės
- 410 g konservuotų pjaustytų paprikų
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 val. šaukšto sviesto Gnocchi apkepimui
- Žiupsnio druskos
- Kelių lapelių šviežio baziliko papuošimui
Gaminimo eiga
- Šiam patiekalui patogiausia rinktis šoninę, pjaustytą plonomis riekelėmis. Ją dar perpjaukite į keletą vienodų dalių ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę. Kepkite tol, kol šoninė apskrus, taps traški ir paleis visą riebaliuką. Du trečdalius iškepusios šoninės be išbėgusio riebaliuko atidėkite į šoną, ja pagardinsite jau paruoštus gnocchi.
- Į keptuvėje likusius riebalus ir šoninę sudėkite konservuotas paprikas ir lengvai pakepinkite. Sušilusią masę su paprikomis supilkite į siaurą aukštą indą ir viską sutrinkite iki kreminės vientisos masės. Padažas paruoštas.
- Į verdantį vandenį įberkite žiupsnį druskos ir sudėkite virti bulvių virtinukus Gnocchi. Pavirus 2-3 minutes ir jiems iškilus į paviršių, išgriebkite juos iš puodo ir dėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu. Lengvai apkepkite. „Gnocchi” apkepus, į keptuvę supilkite anksčiau paruoštą paprikų padažą, viską lengvai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol padažas sušils.
- Paruoštus „Gnocchi” su paprikų padažu dėkite į lėkštę, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir anksčiau iškepta traškia šonine. Papuoškite baziliko lapeliais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}