Itališki bulvių virtinukai Gnocchi su paprikų padažu ir traškia šonine
Greitai pagaminami itališki bulviniai virtinukai "Gnocchi" su švelniu paprikų padažu ir traškia šonine - nuostabus pasirinkimas, kai norisi sotaus ir šildančio maisto. Patiekalas puikiai tiks už lango siaučiant pūgai ir neturint ūpo ilgai suktis virtuvėje.
Šiam patiekalui patogiausia rinktis šoninę, pjaustytą plonomis riekelėmis. Ją dar perpjaukite į keletą vienodų dalių ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę. Kepkite tol, kol šoninė apskrus, taps traški ir paleis visą riebaliuką. Du trečdalius iškepusios šoninės be išbėgusio riebaliuko atidėkite į šoną, ja pagardinsite jau paruoštus gnocchi.
Į keptuvėje likusius riebalus ir šoninę sudėkite konservuotas paprikas ir lengvai pakepinkite. Sušilusią masę su paprikomis supilkite į siaurą aukštą indą ir viską sutrinkite iki kreminės vientisos masės. Padažas paruoštas.
Į verdantį vandenį įberkite žiupsnį druskos ir sudėkite virti bulvių virtinukus Gnocchi. Pavirus 2-3 minutes ir jiems iškilus į paviršių, išgriebkite juos iš puodo ir dėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu. Lengvai apkepkite. "Gnocchi" apkepus, į keptuvę supilkite anksčiau paruoštą paprikų padažą, viską lengvai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol padažas sušils.
Paruoštus "Gnocchi" su paprikų padažu dėkite į lėkštę, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir anksčiau iškepta traškia šonine. Papuoškite baziliko lapeliais.