Jei neįsivaizduojate savo vasaros be sumuštinių ar ieškote dar vienos idėjos, kuo nustebinti šeimą ir draugus, šis receptas kaip tik jums! Nuostabi, minkšta jautiena su traškia šviežia duona, garstyčiomis su trumais ir žinoma, marinuotais agurkėliais – tikra bomba! Nėra čia ką daugiau ir kalbėti, belieka tik išbandyti ir patiems įsitikinti.
Spausdinti receptą
Mėsai jums reikės:
- 700 g jautienos nugarinės
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- Šiek tiek druskos
- Poros šakelių šviežio rozmarino
- Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus „Smoked“
Taip pat reikės:
- Keleto riekelių šviežios duonos
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- Marinuotų plonai pjaustytų agurkų
- Kelių šaukštų garstyčių su medumi
- Kelių šaukštų garstyčių su trumais
- Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus „Smoked“
Gaminimo eiga
- Jautienos nugarinę padalinkite į dvi lygias dalis, jei yra plėvių ar nereikalingų riebalų juos pašalinkite. Apipjaustytą mėsą gerai nusausinkite ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais bei druska. Taip paruoštą jautieną dėkite į vakuumavimo maišelį, uždėkite po rozmarino šakelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir vakuumatoriaus pagalba užvakuumuokite.
- Taip paruoštą mėsą dėkite į iki 55 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su garų funkcija ir virkite apie 2-3 valandas, priklausomai nuo mėsos storio. Išvirusią mėsą išimkite i maišelio ir labai gerai nusausinkite.
- Šviežios duonos riekeles pašlakstykite aliejumi. Duoną ir anksčiau paruoštą mėsą dėkite ant gerai įkaitintos grilio plokštumos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Iškepusią mėsą supjaustykite plonais gabalėliais ir apšlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi. Ant vienos paskrudintos duonos riekelės užtepkite garstyčias su medumi, uždėkite mėsą, marinuotus agurkus ir uždėkite kitą duonos riekelę užteptą garstyčiomis su trumais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}