Jei neįsivaizduojate savo vasaros be sumuštinių ar ieškote dar vienos idėjos, kuo nustebinti šeimą ir draugus, šis receptas kaip tik jums! Nuostabi, minkšta jautiena su traškia šviežia duona, garstyčiomis su trumais ir žinoma, marinuotais agurkėliais - tikra bomba! Nėra čia ką daugiau ir kalbėti, belieka tik išbandyti ir patiems įsitikinti.
Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus „Smoked“
Taip pat reikės:
Keleto riekelių šviežios duonos
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Marinuotų plonai pjaustytų agurkų
Kelių šaukštų garstyčių su medumi
Kelių šaukštų garstyčių su trumais
Kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus „Smoked“
Gaminimo eiga
Jautienos nugarinę padalinkite į dvi lygias dalis, jei yra plėvių ar nereikalingų riebalų juos pašalinkite. Apipjaustytą mėsą gerai nusausinkite ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais bei druska. Taip paruoštą jautieną dėkite į vakuumavimo maišelį, uždėkite po rozmarino šakelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir vakuumatoriaus pagalba užvakuumuokite.
Taip paruoštą mėsą dėkite į iki 55 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su garų funkcija ir virkite apie 2-3 valandas, priklausomai nuo mėsos storio. Išvirusią mėsą išimkite i maišelio ir labai gerai nusausinkite.
Šviežios duonos riekeles pašlakstykite aliejumi. Duoną ir anksčiau paruoštą mėsą dėkite ant gerai įkaitintos grilio plokštumos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškepusią mėsą supjaustykite plonais gabalėliais ir apšlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi. Ant vienos paskrudintos duonos riekelės užtepkite garstyčias su medumi, uždėkite mėsą, marinuotus agurkus ir uždėkite kitą duonos riekelę užteptą garstyčiomis su trumais.