Kepta lašišos file su briuselio kopūstais

Kepta lašišos file su briuselio kopūstais
Genialu tai, kas paprasta! Kaip greitai ir lengvai pasigaminti restoraninį patiekalą? Pakaks kelių gaminimo paslapčių, kokybiškų ingredientų ir mėgausitės nuostabiu patiekalu. Minkštutė lašiša kepta svieste ir gardūs briuselio kopūstai – greitai, skaniai ir maistingai.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 400 g lašišos file
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų ypač tyro rūkyto alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • 2-3 skiltelių česnako
  • Šakelės šviežio raudonėlio arba čiobrelio
  • Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 500 g briuselio kopūstų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos
  • 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Švariai nuvalykite lašišos filė palikdami odelę. Jei yra žvynų, juos nuskuskite, išimkite likusias ašakas. Supjaustykite filė porcijiniais gabalėliais, gerai nusausinkite ir prieš kepant pabarstykite druska bei pipirais.
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir dėkite filė odele žemyn. Tuomet iškart prispauskite žuvies gabalėlį su mentele ir palaikykite maždaug 15-20 sekundžių, kad odelė nebūtų išsirietusi. Sudėkite sviestą, traiškytas česnako skilteles bei šviežias prieskonines žoleles. Sviestui ištirpus ir pradėjus „burbuliuoti“ jį su šaukštu laistykite ant žuvies. Taip kepkite maždaug 6-7 minutes, nevartydami, o tiesiog laistydami sviestu. Baigę kepti į keptuvę išspauskite citrinos sulčių – aromatingas sviestas su citrina bus puikus padažas šiam patiekalui.
  • Švariai nuvalykite briuselio kopūstus, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol truputį suminkštės.
  • Apvirtus briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu, paskaninkite aitriąja papriką bei sezamo sėklomis. Kepkite vos kelias minutes ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kad lengvai paskrustų.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams