Kaip paprastą dalyką padaryti nepaprastu? Su keliais ypatingais ingredientais! Visų ragauta ir mėgstama moliūgų sriuba pagaminta ne su įprastu, o egzotiškesniu – miso sultinių iš tiesų pakyla į kitą lygi. O jei dar pagardinsite ją su krevetėmis ir kedrinėmis pinijomis bei skrudinta duonele su česnakiniu sviestu.. uch, bus fantastiškai skanu. Išbandykite ir nustebinkite patys save!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 1 vnt. didelio sviestinio moliūgo ~1kg nuvalyto
- 1 vnt. didelio svogūno
- 2 vnt. morkų
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek aliejaus
- 600 ml Miso sultinio
Česnakiniam sviestui reikės:
- 200 g sviesto
- 2-3 vnt. česnako galvų
- Pundelio šviežių petražolių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 50 g kedro riešutų
- 400 g nedidelių virtų krevečių
- 1 arb. š. čili dribsnių
- Pundelio šviežių petražolių
- Mėgstamos šviesios duonos
Gaminimo eiga
- Paruoškite moliūgų sriubą. Moliūgą bei morkas nulupkite ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Svogūną padalinkite į keturias dalis ir kartu su moliūgu bei morkomis sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir užberkite druskos pagal skonį. Česnako galvų viršūnes nupjaukite, užberkite žiupsnelį druskos, apliekite trupučiu aliejaus, susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą kartu su moliūgais bei morkomis. Taip paruoštas daržoves dėkite kepti į iki 170-180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite apie 50 minučių.
- Iškepusias daržoves, išskyrus česnaką (jis bus naudojamas česnakiniam sviestui), su MISO sultiniu sutrinkite iki šilkinės konsistencijos. Jei reikia – pagardinkite žiupsneliu druskos.
- Paruoškite česnakinį sviestą. Į smulkintuvo indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, išspauskite iškepusį česnaką, sudėkite pasmulkintą petražolę, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Jiems pradėjus ruduoti suberkite krevetes ir nuolat maišykite. Įdėkite šaukštą anksčiau paruošto česnakinio sviesto, suberkite čili dribsnius, pasmulkintą šviežią petražolę ir šiek tiek apkepinkite.
- Paruoštą moliūgų sriubą patiekite pagardindami krevetėmis su kedro riešutais ir paskrudinta duona su česnakiniu sviestu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}