Kaip paprastą dalyką padaryti nepaprastu? Su keliais ypatingais ingredientais! Visų ragauta ir mėgstama moliūgų sriuba pagaminta ne su įprastu, o egzotiškesniu - miso sultinių iš tiesų pakyla į kitą lygi. O jei dar pagardinsite ją su krevetėmis ir kedrinėmis pinijomis bei skrudinta duonele su česnakiniu sviestu.. uch, bus fantastiškai skanu. Išbandykite ir nustebinkite patys save!
Paruoškite moliūgų sriubą. Moliūgą bei morkas nulupkite ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Svogūną padalinkite į keturias dalis ir kartu su moliūgu bei morkomis sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir užberkite druskos pagal skonį. Česnako galvų viršūnes nupjaukite, užberkite žiupsnelį druskos, apliekite trupučiu aliejaus, susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą kartu su moliūgais bei morkomis. Taip paruoštas daržoves dėkite kepti į iki 170-180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite apie 50 minučių.
Iškepusias daržoves, išskyrus česnaką (jis bus naudojamas česnakiniam sviestui), su MISO sultiniu sutrinkite iki šilkinės konsistencijos. Jei reikia – pagardinkite žiupsneliu druskos.
Paruoškite česnakinį sviestą. Į smulkintuvo indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, išspauskite iškepusį česnaką, sudėkite pasmulkintą petražolę, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Jiems pradėjus ruduoti suberkite krevetes ir nuolat maišykite. Įdėkite šaukštą anksčiau paruošto česnakinio sviesto, suberkite čili dribsnius, pasmulkintą šviežią petražolę ir šiek tiek apkepinkite.
Paruoštą moliūgų sriubą patiekite pagardindami krevetėmis su kedro riešutais ir paskrudinta duona su česnakiniu sviestu.