Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais
Tikrai velykiškas patiekalas – netikras zuikis. Nors tradicinis netikras zuikis dažniausiai yra gaminamas iš kiaulienos ir be papildomų priedų, tačiau Velykoms siūlome jį „pakelti į kitą lygį“. Vietoj kiaulienos naudokite brandintą jautieną, kuri tikrai padarys akivaizdų skonių skirtumą, o viduje „paslėpkite“ kiaušinius, kurie pjaustant netikrą zuikį, atsiskleis visu gražumu. Nors patiekalo gaminimas pareikalaus ir laiko ir pastangų, šventinis stalas bus to vertas, o iš svečių girdėsite vien tik pagyras.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 4 vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
  • 120 g džiūvėsėlių
  • 100 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 3 vnt. šalotinių svogūnų
  • 3 vnt. česnako skiltelių
  • Pundelio petražolių
  • 1 arb. š. maltos saldžios paprikos
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 0,5 arb. š. džiovintos kalendros
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1 kg maltos brandintos jautienos
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 2 žiupsnių druskos
  • 1 valg. š. dižono garstyčių
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • 4 valg. š. teriyaki padažo
  • 4 valg. š. barbeque padažo
  • Krienų padažui jums reikės:
  • 1 valg. š. kokybiškų krienų
  • Pundelio svogūnų laiškų
  • 4 valg. š. majonezo
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberkite džiūvėsėlius ir užpilkite juos pašildytu pienu bei grietinėle, lengvai permaišykite ir palikite brinkti.
  • Į įkaitusią keptuvę su šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles bei prieskonius ir lengvai viską apkepinkite kol suminkštės. Pakepintas daržoves suberkite į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais.
  • Į tą patį dubenį sudėkite jautieną, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos, sudėkite garstyčias, įpilkite šlakelį vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Palikite bent 10 minučių pastovėti, kad susijungtų visi skoniai.
  • Kepimo popieriaus lapą ištepkite aliejumi ir vis dar aliejuotomis rankomis iš paruoštos jautienos suformuokite pailgą „kepaliuką“. Jo viduryje, išilgai suformuokite įdubą ir į ją sudėkite kiaušinius vieną paskui kitą. Sudėtus kiaušinius „apgobkite“ mėsa, kad jie liktų viduje, o mėsoje neliktų jokių tarpelių. Netikrą zuikį kartu su kepimo popieriumi perkelkite į kepimo indą su aukštesniais kraštais, uždenkite su kepimo popieriumi, bei folija ir dėkite kepti į iki 170-175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 30 minučių.
  • Dubenėlyje sumaišykite teriyaki ir barbeque padažus. Netikram zuikiui iškepus, aptepkite jį gautu padažu ir pakepkite dar maždaug 10 minučių, kad pasidengtų tarsi glazūra.
  • Paruoškite krienų padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krienais, majonezu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
  • Iškepusį netikrą zuikį patiekite su paruoštu padažu ir kitais mėgstamais priedais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}