Pikantiški kimchi blynai

Pikantiški kimchi blynai
Jei nors kiek sekate maisto madų naujienas, turbūt jau girdėjote ar net ragavote korėjietiškų fermentuotų daržovių kimchi. Tradiciškai kimchi gaminamas iš pekino kopūstų ir yra sūriai-rūgščiai aštrus. Tai puikus užkandis ar pagardas prie mėsos, daržovių patiekalų, kuris dar ir labai sveikas, mat savyje talpina begalę gerųjų bakterijų. Tad po visų tradicinių, šventinių patiekalų siūlome pasigaminti išskirtinius, fantastiško skonio kimchi blynus. Gaivūs, traškūs, malonų aštrumą turintys blynai puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei ar net į iškylą gamtoje, mat jie vienodai skanūs ir šilti, ir jau atvėsę.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 250-300 g kimchi kopūstų
  • 30 g kimchi skysčio
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 30 g sojos padažo
  • 60 g vandens
  • 100 g miltų
  • 30 g smulkintų svogūnų laiškų

Padažui reikės:

  • 6 valg. š. kečupo
  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 6 valg. š. Vorčesterio padažo
  • 2 valg. š. agavų sirupo

Taip pat reikės:

  • Šiek teik aliejaus kepimui
  • Šiek tiek sezamo sėklų
  • Šiek tiek grietinės
  • Šiek tiek svogūnų laiškų

Gaminimo eiga
 

  • Kimchi kopūstus išimkite iš stiklainiuko ir gerai nuspauskite perteklinį skystį į dubenį (jis bus naudojamas tešlai).
  • Į dubenį su nuspaustu kimchi skysčiu įmuškite kiaušinį, supilkite sojų padažą, vandenį ir lengvai išplakite. Suberkite miltus ir sudėkite susmulkintus kimchi kopūstus ir susmulkintus svogūnų laiškus, gerai išmaišykite. Paruoštą blynų tešlą palikite „pailsėti“ 10 minučių.
  • Į dubenėlį sudėkite kečupą, įpilkite sojos padažą, Vorčesterio padažą, agavų sirupą ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvę įkaitinkite, įpilkite kepimo aliejų ir sumažinkite kaitrą iki šiek tiek didesnės nei vidutinė. Formuokite norimo dydžio blynus. Blynams kepant ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų, apverskite ir baikite kepti.
  • Iškepusius blynus patiekite apšlakstydami paruoštu padažu, grietine ir apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}