I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu


Mes tikrai žinome, kad po vasaros atostogų, užklupus rugsėjo rūpesčiams, nelabai yra daug laiko ir noro ilgai suktis virtuvėje, todėl paruošėme jums super greitai pagaminamo patiekalo receptą. Gruzdinti  gnocchi su rikotos kremu gali tapti ne tik puikia vakariene, bet pridėjus vieną ingredientą – ir restorano lygio patiekalu. Iš išorės traškūs, viduje minkšti gnocchi ir šilkinis rikotos kremas - tobula kombinacija. Iš tiesų labai gardus, lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kurį tiesiog būtina išbandyti.

Ingredientai


Kremui jums reikės:

250 g rikotos sūrio
0,5 vnt. citrinos žievelės
2-3 vnt. česnako skiltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio
Porą šakelių šviežio raudonėlio ar čiobrelio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais

Taip pat reikės:

1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovinto baziliko
1 arb. čili dribsnių
50 g tarkuoto parmezano sūrio

Patiekimui reikės:

Šiek tiek parmezano sūrio
Šiek tiek alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais
Keleto lapelių šviežio raudonėlio
  • 1Paruoškite rikotos kremą. Į trintuvo indą sudėkite rikotą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio. Sudėkite raudonėlio ar čiobrelio lapelius (be kotelių) ir viską išplakite iki šilkinės masės konsistencijos. Į išplaktą padažą įpilkite alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais ir dar kartą, trumpai perplakite. Šioje vietoje galite naudoti ir paprastą kokybišką alyvuogių aliejų, tačiau baltųjų trumų aromatas čia padaro labai didelį skirtumą ir paprastą patiekalą paverčia restoraniniu.
  • 2Gnocchi suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir permaišykite. Suberkite džiovintą raudonėlį, baziliką, čili dribsnius bei tarkuotą parmezano sūrį ir gerai išmaišykite, kad visi gnocchi tolygiai pasidengtų prieskoniais.
  • 3Taip paruoštus gnocchi dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 10-12 minučių. Kepimo metu maždaug kas keturias minutes ištraukite ir pamaišykite, kad tolygiau iškeptų ir nepriliptų prie dugno.
  • 4Į lėkštę dėkite plaktos rikotos kremo ir ant jo guldykite gruzdintus gnocchi. Užtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi su baltaisiais trumais ir uždėkite kelius lapelius šviežio raudonėlio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis