Mes tikrai žinome, kad po vasaros atostogų, užklupus rugsėjo rūpesčiams, nelabai yra daug laiko ir noro ilgai suktis virtuvėje, todėl paruošėme jums super greitai pagaminamo patiekalo receptą. Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu gali tapti ne tik puikia vakariene, bet pridėjus vieną ingredientą – ir restorano lygio patiekalu. Iš išorės traškūs, viduje minkšti gnocchi ir šilkinis rikotos kremas - tobula kombinacija. Iš tiesų labai gardus, lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kurį tiesiog būtina išbandyti.
1valg. š. alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais
Taip pat reikės:
250ggnocchi
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
1arb. š. džiovinto raudonėlio
1arb. š. džiovinto baziliko
1arb. čili dribsnių
50gtarkuoto parmezano sūrio
Patiekimui reikės:
Šiek tiek parmezano sūrio
Šiek tiek alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais
Keleto lapelių šviežio raudonėlio
Gaminimo eiga
Paruoškite rikotos kremą. Į trintuvo indą sudėkite rikotą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio. Sudėkite raudonėlio ar čiobrelio lapelius (be kotelių) ir viską išplakite iki šilkinės masės konsistencijos. Į išplaktą padažą įpilkite alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais ir dar kartą, trumpai perplakite. Šioje vietoje galite naudoti ir paprastą kokybišką alyvuogių aliejų, tačiau baltųjų trumų aromatas čia padaro labai didelį skirtumą ir paprastą patiekalą paverčia restoraniniu.
Gnocchi suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir permaišykite. Suberkite džiovintą raudonėlį, baziliką, čili dribsnius bei tarkuotą parmezano sūrį ir gerai išmaišykite, kad visi gnocchi tolygiai pasidengtų prieskoniais.
Taip paruoštus gnocchi dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 10-12 minučių. Kepimo metu maždaug kas keturias minutes ištraukite ir pamaišykite, kad tolygiau iškeptų ir nepriliptų prie dugno.
Į lėkštę dėkite plaktos rikotos kremo ir ant jo guldykite gruzdintus gnocchi. Užtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi su baltaisiais trumais ir uždėkite kelius lapelius šviežio raudonėlio.