Itališki bulvių virtinukai Gnocchi su paprikų padažu ir traškia šonine

Ingredientai
Jums reikės:
150 g vytintos arba rūkytos šoninės
50 g tarkuoto parmezano sūrio
1 val. šaukšto sviesto Gnocchi apkepimui
Žiupsnio druskos "Gnocchi" virimui
Kelių lapelių šviežio baziliko papuošimui
- 1Šiam patiekalui patogiausia rinktis šoninę, pjaustytą plonomis riekelėmis. Ją dar perpjaukite į keletą vienodų dalių ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę. Kepkite tol, kol šoninė apskrus, taps traški ir paleis visą riebaliuką. Du trečdalius iškepusios šoninės be išbėgusio riebaliuko atidėkite į šoną, ja pagardinsite jau paruoštus gnocchi.
- 2Į keptuvėje likusius riebalus ir šoninę sudėkite konservuotas paprikas ir lengvai pakepinkite. Sušilusią masę su paprikomis supilkite į siaurą aukštą indą ir viską sutrinkite iki kreminės vientisos masės. Padažas paruoštas.
- 3Į verdantį vandenį įberkite žiupsnį druskos ir sudėkite virti bulvių virtinukus Gnocchi. Pavirus 2-3 minutes ir jiems iškilus į paviršių, išgriebkite juos iš puodo ir dėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu. Lengvai apkepkite. "Gnocchi" apkepus, į keptuvę supilkite anksčiau paruoštą paprikų padažą, viską lengvai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol padažas sušils.
- 4Paruoštus "Gnocchi" su paprikų padažu dėkite į lėkštę, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir anksčiau iškepta traškia šonine. Papuoškite baziliko lapeliais.