I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kokosinis ryžių desertas


Ingredientai


Jums reikės:

1 stiklinės kokosų pieno
1 stiklinės vandens
Žiupsnelio druskos
50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus

Užpilui jums reikės:

150 g saldinto sutirštinto pieno
50-60 g kokosų pieno
2 vnt. kiaušinių trynių
1 vnt. pasifloro ar kito mėgstamo rūgštesnio vaisiaus
  • 1Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, vandenį, ryžius ir virkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinės kaitros tol, kol ryžiai taps al dente (minkšti iš išorės ir šiek tiek kietesni viduje). Nepamirškite maišyti. Susigėrus skysčiams būtinai paragaukite ar ryžiai išvirė tinkamai. Tada įberkite žiupsnelį druskos, cukrų ir ant mažos kaitros lėtai maišykite tol, kol ištirps cukrus. Paruoštą ryžių košę dėkite į karščiui atsparius indelius juos užpildydami maždaug iki pusės.
  • 2Pagaminkite užpilą. Į kitą prikaistuvį supilkite sutirštintą (kondensuotą saldintą) pieną, kokosų pieną, sudėkite kiaušinių trynius ir maišant kaitinkite ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės kaitros tol, kol pradės tirštėti (maždaug iki 82 °C laipsnių).
  • 3Gautą kremą supilkite ant anksčiau paruoštų ryžių. Taip paruoštą desertą kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 10 – 15 minučių. Viršutinis kremo sluoksnis turi šiek tiek apskrusti.
  • 4Iškeptą kokosinį ryžių desertą galite skanauti tiek šiltą, tiek šaltą. Patiekite jį ant viršaus uždėdami pasifloro ar kito mėgstamo rūgštesnio vaisiaus. Vaisius galima keisti gaivesnėmis vaisių tyrėmis, kurios nuostabiai derės su ryžių ir užpilo saldumu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis