I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kreminis kokosinis ramenas


Ragaudami šio patiekalo, nusikelsite tiesiai į Japoniją Pasigaminkite nuostabų rameną su krevetėmis ir kokosųgrietinėle, kuri suteiks patiekalui švelnumo ir kremiškos tekstūros.

Taip pat šiame recepte rasite rasite ir instrukciją, kaip pasigaminti aromatingo čili aliejaus, kuris jūsų patiekalus pakels į kitą skonių lygį.

Ingredientai


Čili aliejui jums reikės:

Keletos žvaigždinio anyžiaus žvaigždučių
1 valg. šaukštelio Sičuano pipirų
1 valg. šaukštelio gvazdikėlių
Keletos laurų lapų
1 valg. šaukštelio juodųjų pipirų
1 vnt. cinamono lazdelės
400 ml augalinio aliejaus
3-4 skiltelių česnako
1 vnt. nedidelės imbiero šaknies
Keletos svogūnų laiškų galų (baltesnės dalies)
50 g korėjietiški čili dribsniai „Gochugaru“
1 valg. šaukšto kepintų sezamo sėklų
1 valg. šaukštelio druskos

Ramenui jums reikės:

2 porcijų udon makaronų
10 vnt. tigrinių krevečių (nevirtų)
100 ml kokosų grietinėlės
Keletos šlakelių kepintų sezamų aliejaus
Keletos žiupsnelių cukranendrių cukraus
Keletos blanširuotų „cukrinių“ ankštinių žirnelių
50 g tofų sūrio
Šiek tiek kepintų sezamo sėklų
  • 1Anyžiaus žvaigždutes, Sičuano pipirus, gvazdikėlius, juoduosius pipirus, laurų lapus ir cinamoną keletą minučių maišydami pakepinkite sausoje keptuvėje.
  • 2Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir į jį sudėkite į kelias dalis pasmulkintas česnako skilteles, taip pat pasmulkintą nuluptą imbierą, svogūnų laiškus ir virkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
  • 3Į karščiui atsparų indą sudėkite korėjietiškus čili dribsnius, kepintas sezamo sėklas, druską ir kepintus prieskonius. Ant šio mišinio perkošdami supilkite karštą aliejų. Viską išmaišykite ir palikite atvėsti. Aliejų galite naudoti sriubų ar kitų patiekalų pagardinimui ar net kepimui.
  • 4Paruoškite rameną. Udon makaronus išvirkite pagal instrukciją.
  • 5Kol verda makaronai nuvalytas krevetes perpjaukite išilgai per pusę ir pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ne ilgiau kaip 1 minutę.
  • 6Į prikaistuvį supilkite sultinį ir kokosų grietinėlę ir viską užvirinkite.
  • 7Kol sultinys kaista, išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite kepintų sezamų aliejumi ir išmaišykite.
  • 8Į dubenį įdėkite 1 valg. šaukštą čili aliejaus, žiupsnelį cukranendrių cukraus ir išmaišykite. Tuomet porciją makaronų, apkeptas krevetes, perpjautus per pusę blanširuotus žirnelius, šiek tiek pasmulkintą gabalėlį tofu sūrio ir viską užpilkite karštu sultiniu. Rameną apšlakstykite šaukštu čili aliejaus ir įberkite šiek tiek kepintų sezamo sėklų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis