Ragaudami šio patiekalo, nusikelsite tiesiai į Japoniją Pasigaminkite nuostabų rameną su krevetėmis ir kokosųgrietinėle, kuri suteiks patiekalui švelnumo ir kremiškos tekstūros. Taip pat šiame recepte rasite rasite ir instrukciją, kaip pasigaminti aromatingo čili aliejaus, kuris jūsų patiekalus pakels į kitą skonių lygį.
1-2valg. šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus „Yuzu“
500mlmiso sultinio
100mlkokosų grietinėlės
Keletos šlakelių kepintų sezamų aliejaus
Keletos žiupsnelių cukranendrių cukraus
Keletos blanširuotų „cukrinių“ ankštinių žirnelių
50gtofų sūrio
Šiek tiek kepintų sezamo sėklų
Gaminimo eiga
Anyžiaus žvaigždutes, Sičuano pipirus, gvazdikėlius, juoduosius pipirus, laurų lapus ir cinamoną keletą minučių maišydami pakepinkite sausoje keptuvėje.
Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir į jį sudėkite į kelias dalis pasmulkintas česnako skilteles, taip pat pasmulkintą nuluptą imbierą, svogūnų laiškus ir virkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
Į karščiui atsparų indą sudėkite korėjietiškus čili dribsnius, kepintas sezamo sėklas, druską ir kepintus prieskonius. Ant šio mišinio perkošdami supilkite karštą aliejų. Viską išmaišykite ir palikite atvėsti. Aliejų galite naudoti sriubų ar kitų patiekalų pagardinimui ar net kepimui.
Paruoškite rameną. Udon makaronus išvirkite pagal instrukciją.
Kol verda makaronai nuvalytas krevetes perpjaukite išilgai per pusę ir pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ne ilgiau kaip 1 minutę.
Į prikaistuvį supilkite sultinį ir kokosų grietinėlę ir viską užvirinkite.
Kol sultinys kaista, išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite kepintų sezamų aliejumi ir išmaišykite.
Į dubenį įdėkite 1 valg. šaukštą čili aliejaus, žiupsnelį cukranendrių cukraus ir išmaišykite. Tuomet porciją makaronų, apkeptas krevetes, perpjautus per pusę blanširuotus žirnelius, šiek tiek pasmulkintą gabalėlį tofu sūrio ir viską užpilkite karštu sultiniu. Rameną apšlakstykite šaukštu čili aliejaus ir įberkite šiek tiek kepintų sezamo sėklų.