I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais


Tikrai velykiškas patiekalas – netikras zuikis. Nors tradicinis netikras zuikis dažniausiai yra gaminamas iš kiaulienos ir be papildomų priedų, tačiau Velykoms siūlome jį „pakelti į kitą lygį“. Vietoj kiaulienos naudokite brandintą jautieną, kuri tikrai padarys akivaizdų skonių skirtumą, o viduje „paslėpkite“ kiaušinius, kurie pjaustant netikrą zuikį, atsiskleis visu gražumu. Nors patiekalo gaminimas pareikalaus ir laiko ir pastangų, šventinis stalas bus to vertas, o iš svečių girdėsite vien tik pagyras.

Ingredientai


Jums reikės:

4 vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
120 g džiūvėsėlių
100 ml pieno
100 ml grietinėlės
3 vnt. šalotinių svogūnų
3 vnt. česnako skiltelių
Pundelio petražolių
1 arb. š. maltos saldžios paprikos
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovinto čiobrelio
0,5 arb. š. džiovintos kalendros
1 kg maltos, brandintos jautienos
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
2 žiupsnių druskos
1 valg. š. dižono garstyčių
Šlakelio vorčesterio padažo
4 valg. š. teriyaki padažo
4 valg. š. barbeque padažo

Krienų padažui jums reikės:

1 valg. š. kokybiškų krienų
Pundelio svogūnų laiškų
4 valg. š. majonezo
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • 1Į dubenį suberkite džiūvėsėlius ir užpilkite juos pašildytu pienu bei grietinėle, lengvai permaišykite ir palikite brinkti.
  • 2Į įkaitusią keptuvę su šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles bei prieskonius ir lengvai viską apkepinkite kol suminkštės. Pakepintas daržoves suberkite į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais.
  • 3Į tą patį dubenį sudėkite jautieną, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos, sudėkite garstyčias, įpilkite šlakelį vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Palikite bent 10 minučių pastovėti, kad susijungtų visi skoniai.
  • 4Kepimo popieriaus lapą ištepkite aliejumi ir vis dar aliejuotomis rankomis iš paruoštos jautienos suformuokite pailgą „kepaliuką“. Jo viduryje, išilgai suformuokite įdubą ir į ją sudėkite kiaušinius vieną paskui kitą. Sudėtus kiaušinius „apgobkite“ mėsa, kad jie liktų viduje, o mėsoje neliktų jokių tarpelių. Netikrą zuikį kartu su kepimo popieriumi perkelkite į kepimo indą su aukštesniais kraštais, uždenkite su kepimo popieriumi, bei folija ir dėkite kepti į iki 170-175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 30 minučių.
  • 5Dubenėlyje sumaišykite teriyaki ir barbeque padažus. Netikram zuikiui iškepus, aptepkite jį gautu padažu ir pakepkite dar maždaug 10 minučių, kad pasidengtų tarsi glazūra.
  • 6Paruoškite krienų padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krienais, majonezu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
  • 7Iškepusį netikrą zuikį patiekite su paruoštu padažu ir kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis