I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškios vištienos blauzdelės


Jei mėgstate vištieną, o ypač gruzdintą vištieną ir kiekvieną kartą keliaujate jos ieškoti į greito maisto restoranus, turime jums gerą naujieną! Nuo šiol pačią skaniausią, traškiausią ir sultingiausią vištieną galite pasigaminti ir namuose. Šiek tiek pastangų, truputėlis kantrybės ir galėsite mėgautis puikiu patiekalu, kuris nuostabiai tiks draugųkompanijai pavaišinti.

Ingredientai


Prieskonių mišiniui jums reikės:

1,5 arb. šaukštelio džiovinto čiobrelio
1,5 arb. šaukštelio džiovinto baziliko
1 arb. šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 valg. šaukšto svogūnų dribsnių
2 valg. šaukštų česnako granulių
1 valg. šaukšto džiovinto malto imbiero
1 valg. šaukšto garstyčių miltelių
1 valg. šaukšto maltų baltųjų pipirų
1 valg. šaukšto maltų juodųjų pipirų
1 valg. šaukšto čili pipirų dribsnių
1 valg. šaukšto saldžios rūkytos paprikos
1 valg. šaukšto druskos

Taip pat jums reikės:

2 stiklinių raugintų pasukų
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
8 vnt. vištienos blauzdelių
Neutralaus skonio aliejaus kepimui
½ stiklinės mėgstamo kepsnių BBQ padažo
  • 1Paruoškite prieskonių mišinį. Indelyje sumaišykite visus prieskonių mišiniui skirtus ingredientus.
  • 2Į dubenį supilkite pasukas, įmuškite kiaušinius ir įdėkite ketvirtadalį prieskonių mišinio, gerai viską išmaišykite.
  • 3Paruoškite vištieną. Ant blauzdelių kaulo galo yra nereikalingos sausgyslės, kurias reikia pašalinti. Padarykite įpjovą aplink kaulą maždaug 2 cm nuo jo pabaigos ir nuimkite nereikalingą dalį. Turi likti gražus, plikas kaulas. Tada vienoje blauzdelės pusėje padarykite tris gilias įpjovas iki kaulo, kitoje dvi. Tokiu būdu mėsa greičiau ir tolygiau iškeps.
  • 4Taip paruoštą vištieną dėkite į anksčiau paruoštą marinatą ir palaikykite mažiausiai tris valandas. Geriausiai vištieną marinuoti per naktį ar net visą parą.
  • 5Paruoškite mišinį paniravimui. Į dubenį sudėkite miltus ir likusius prieskonius.
  • 6Išimkite pasimarinavusią vištieną iš marinato, nusausinkite ją ir apvoliokite paniravimo mišinyje. Taip paruoštas blauzdeles kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintame aliejuje maždaug penkiolika minučių arba kol vištienos vidinė temperatūra pasieks 75 °C laipsnius.
  • 7Įmėgstamą kepsnių padažą įdėkite mangų tyrės ir gerai išmaišykite. Patiekite kartu su gruzdintomis vištienos blauzdelėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis