Jei mėgstate vištieną, o ypač gruzdintą vištieną ir kiekvieną kartą keliaujate jos ieškoti į greito maisto restoranus, turime jums gerą naujieną! Nuo šiol pačią skaniausią, traškiausią ir sultingiausią vištieną galite pasigaminti ir namuose. Šiek tiek pastangų, truputėlis kantrybės ir galėsite mėgautis puikiu patiekalu, kuris nuostabiai tiks draugų kompanijai pavaišinti.
Paruoškite prieskonių mišinį. Indelyje sumaišykite visus prieskonių mišiniui skirtus ingredientus.
Į dubenį supilkite pasukas, įmuškite kiaušinius ir įdėkite ketvirtadalį prieskonių mišinio, gerai viską išmaišykite.
Paruoškite vištieną. Ant blauzdelių kaulo galo yra nereikalingos sausgyslės, kurias reikia pašalinti. Padarykite įpjovą aplink kaulą maždaug 2 cm nuo jo pabaigos ir nuimkite nereikalingą dalį. Turi likti gražus, plikas kaulas. Tada vienoje blauzdelės pusėje padarykite tris gilias įpjovas iki kaulo, kitoje dvi. Tokiu būdu mėsa greičiau ir tolygiau iškeps.
Taip paruoštą vištieną dėkite į anksčiau paruoštą marinatą ir palaikykite mažiausiai tris valandas. Geriausiai vištieną marinuoti per naktį ar net visą parą.
Paruoškite mišinį paniravimui. Į dubenį sudėkite miltus ir likusius prieskonius.
Išimkite pasimarinavusią vištieną iš marinato, nusausinkite ją ir apvoliokite paniravimo mišinyje. Taip paruoštas blauzdeles kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintame aliejuje maždaug penkiolika minučių arba kol vištienos vidinė temperatūra pasieks 75 °C laipsnius.
Įmėgstamą kepsnių padažą įdėkite mangų tyrės ir gerai išmaišykite. Patiekite kartu su gruzdintomis vištienos blauzdelėmis.