I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Žiemiškas morkų pyragas


Ingredientai


Jums reikės:

125 g nuvalytų ir sutarkuotų morkų
30 g razinų
30 g karijų riešutų
3 g maistinės sodos
1 arb. šaukštelio cinamono
Žiupsnelio druskos
2 vnt. kiaušinių
110 g neutralaus skonio augalinio aliejaus
40 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
125 g kristalinio cukraus

Kremui reikės:

30 g cukraus pudros
1 citrinos žievelės
  • 1Sutarkuotas morkas sudėkite į elektrinį smulkintuvą, suberkite razinas, karijų riešutus ir viską lengvai susmulkinkite iki trupinių konsistencijos. Į tą patį indą su trupiniais suberkite kepimo miltelius, maistinę sodą, cinamoną, miltus ir druską. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  • 2Į kitą plakimo indą įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį ir alyvuogių aliejų, suberkite nerafinuotą cukranendrių ir kristalinį cukrų. Viską gerai išplakite iki vientisos, majonezą primenančios konsistencijos. Gautą masę sumaišykite su anksčiau paruoštais smulkintų morkų, riešutų, razinų ir miltų trupiniais.
  • 3Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite paruoštą morkų pyrago masę. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti įsmeigdami į jo vidų medinį smeigtuką. Jei ištraukus smeigtuką, jis lieka švarus, pyragą jau galima ištraukti iš orkaitės.
  • 4Kol kepa pyragas, paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki kreminės masės. Supilkite grietinėlę, įtarkuokite citrinos žievelę. Nepamirškite citrinos žievelę tarkuoti iki baltos dalies, kad kremas neįgautų kartaus skonio. Viską išplakite iki puraus kremo.
  • 5Iškepusį pyragą (tiek šiltą, tiek šaltą) patiekite su paruoštu kremu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis