Morkų pyragas - tikrai lengvai pagaminamas kepinys, o šis receptas pavyks net ir pradedantiesiems kepėjams. Jei mėgstate ne per saldžius desertus, šis minkštas ir drėgnas pyragas su švelniu kreminio sūrio kremu jums tikrai patiks.
Sutarkuotas morkas sudėkite į elektrinį smulkintuvą, suberkite razinas, karijų riešutus ir viską lengvai susmulkinkite iki trupinių konsistencijos. Į tą patį indą su trupiniais suberkite kepimo miltelius, maistinę sodą, cinamoną, miltus ir druską. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
Į kitą plakimo indą įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį ir alyvuogių aliejų, suberkite nerafinuotą cukranendrių ir kristalinį cukrų. Viską gerai išplakite iki vientisos, majonezą primenančios konsistencijos. Gautą masę sumaišykite su anksčiau paruoštais smulkintų morkų, riešutų, razinų ir miltų trupiniais.
Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite paruoštą morkų pyrago masę. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti įsmeigdami į jo vidų medinį smeigtuką. Jei ištraukus smeigtuką, jis lieka švarus, pyragą jau galima ištraukti iš orkaitės.
Kol kepa pyragas, paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki kreminės masės. Supilkite grietinėlę, įtarkuokite citrinos žievelę. Nepamirškite citrinos žievelę tarkuoti iki baltos dalies, kad kremas neįgautų kartaus skonio. Viską išplakite iki puraus kremo.
Iškepusį pyragą (tiek šiltą, tiek šaltą) patiekite su paruoštu kremu.