Kas gali būti geriau už šokoladą ar spurgas? Šokoladinės spurgos! O jei dar prie jų patieksite ir šokoladinio padažo, mmm.. tikra šokolado bomba garantuota. Puikus desertas savaitgaliui! Gal verta išbandyti?
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 360 g 9% riebumo varškės (2 pakelių)
- 50 g rudojo cukraus
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 50 g sijotų kvietinių miltų
- 100 g šokoladinio biskvito mišinio
- Neutralaus aliejaus kepimui
Padažui jums reikės:
- 200 ml grietinėlės
- 160 g juodojo šokolado
- 2 valg. šaukštų lazdynų riešutų pastos
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir kiaušinius, viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Į kitą dubenį sudėkite išsijotus miltus ir į juos suberkite šokoladinio biskvito mišinį, gerai išmaišykite. Gautą miltų mišinį suberkite į varškės masę, dar kartą viską gerai sutrinkite.
- Iš gautos masės ledų šaukšto pagalba suformuokite spurgas. Kad formuoti būtų lengviau, savo delnus patepkite su šiek tiek aliejaus, taip masė nelips prie rankų.
- Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 160 – 170 °C laipsnių ir kepkite spurgas apie 10 minučių. Tiek laiko keps apie 20 g sveriančios nedidelės spurgos, jei suformavote jas didesnes, kepkite atitinkamai ilgiau. Gerai iškepusi spurga išimta iš aliejaus turi išlaikyti savo formą ir nesusitraukti.
- Kol spurgos pravės, paruoškite padažą. Į prikaistuvį įpilkite grietinėlę, pakaitinkite ją iki virimo ir sudėkite šokoladą. Viską gerai išmaišykite kol šokoladas ištirps ir į gautą masę įdėkite lazdyno riešutų pastą, dar kartą viską išmaišykite.
- Patiekite spurgas kartu su šiltu ar šaltu padažu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}