Kas gali būti geriau už šokoladą ar spurgas? Šokoladinės spurgos! O jei dar prie jų patieksite ir šokoladinio padažo, mmm.. tikra šokolado bomba garantuota. Puikus desertas savaitgaliui! Gal verta išbandyti?
Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir kiaušinius, viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Į kitą dubenį sudėkite išsijotus miltus ir į juos suberkite šokoladinio biskvito mišinį, gerai išmaišykite. Gautą miltų mišinį suberkite į varškės masę, dar kartą viską gerai sutrinkite.
Iš gautos masės ledų šaukšto pagalba suformuokite spurgas. Kad formuoti būtų lengviau, savo delnus patepkite su šiek tiek aliejaus, taip masė nelips prie rankų.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 160 – 170 °C laipsnių ir kepkite spurgas apie 10 minučių. Tiek laiko keps apie 20 g sveriančios nedidelės spurgos, jei suformavote jas didesnes, kepkite atitinkamai ilgiau. Gerai iškepusi spurga išimta iš aliejaus turi išlaikyti savo formą ir nesusitraukti.
Kol spurgos pravės, paruoškite padažą. Į prikaistuvį įpilkite grietinėlę, pakaitinkite ją iki virimo ir sudėkite šokoladą. Viską gerai išmaišykite kol šokoladas ištirps ir į gautą masę įdėkite lazdyno riešutų pastą, dar kartą viską išmaišykite.