Šokoladiniai sausainiai be miltų

Šokoladiniai sausainiai be miltų
Vos penki ingredientai, jokių miltų, minimalios pastangos ir jau skanaujat nuostabius šokoladinius sausainius, kuriems pikantiškumo suteikia "Maldon" druska patarimas: išsikepkite daugiau, jie tiesiog dingsta nuo stalo.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 150 g juodojo karčiojo šokolado
  • 70 g sviesto
  • 2 vnt. didelių kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 30 g tamsios kakavos miltelių
  • Šiek tiek druskos dribsnių „Maldon“

Gaminimo eiga
 

  • Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu iki vienalytės masės.
  • Kambario temperatūros kiaušinius išplakite kartu su cukrumi iki purios, grietinės konsistencijos masės. Į gautą plakinį supilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį šokoladą bei sviestą ir gerai išmaišykite. Išsijotą kakavą sudėkite į anksčiau gautą masę, gerai (bet atsargiai) viską išmaišykite. Sausainių masę įdėkite į šaldytuvą 5-6 minutėms, kad atvėstų ir tik tada su kaušeliu dėliokite sausainius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
  • Suformuotus sausainius lengvai apibarstykite druska ir dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija ir kepkite apie 8-9 minutes.
  • Prieš ragaujant palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}