Vos penki ingredientai, jokių miltų, minimalios pastangos ir jau skanaujat nuostabius šokoladinius sausainius, kuriems pikantiškumo suteikia "Maldon" druska patarimas: išsikepkite daugiau, jie tiesiog dingsta nuo stalo.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 150 g juodojo karčiojo šokolado
- 70 g sviesto
- 2 vnt. didelių kiaušinių
- 150 g cukraus
- 30 g tamsios kakavos miltelių
- Šiek tiek druskos dribsnių „Maldon“
Gaminimo eiga
- Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu iki vienalytės masės.
- Kambario temperatūros kiaušinius išplakite kartu su cukrumi iki purios, grietinės konsistencijos masės. Į gautą plakinį supilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį šokoladą bei sviestą ir gerai išmaišykite. Išsijotą kakavą sudėkite į anksčiau gautą masę, gerai (bet atsargiai) viską išmaišykite. Sausainių masę įdėkite į šaldytuvą 5-6 minutėms, kad atvėstų ir tik tada su kaušeliu dėliokite sausainius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
- Suformuotus sausainius lengvai apibarstykite druska ir dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija ir kepkite apie 8-9 minutes.
- Prieš ragaujant palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}