Velingtono kepsnys (angl. Beef Wellington)

Velingtono kepsnys (angl. Beef Wellington)
Šventiniams pietums visada puikus pasirinkimas – prabangusis Velingtono kepsnys. Burnoje tirpstanti jautienos išpjova, padengta maltais grybais bei aromatingu Parmos kumpiu, ir viskas įvyniota į minkštutėlę tešlą – absoliučiai nuostabus derinys.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • ~1 kg jautienos išpjovos
  • ~2 šaukštelių druskos
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 4-6 vnt. lietinių blynelių
  • 10-12 vnt. Parmos kumpio grežinėlių
  • Paruošto grybų užtepo
  • Kiaušinio plakinio

Grybų užtepui reikės:

  • 800 g rudųjų pievagrybių
  • 3-4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g džiovintų baravykų
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga
 

  • Į labai įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite jautienos išpjovą. Kepdami paskaninkite druska.
  • Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks ir atvės. Tuomet juos nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Į keptuvę, kurioje apkepėte jautieną, pilkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkintus pievagrybius. Reikia, kad išgaruotų kuo daugiau grybuose esančio vandens, tad kepkite, kol labai gerai apskrus.
  • Sumaišykite anksčiau paruoštus baravykus bei pievagrybius ir dar labiau susmulkinkite, kad gautumėte tarsi grybų košę. Paskaninkite druska bei pipirais.
  • Išdėliokite lietinius blynelius, kad jie vienas su kitu persidengtu.
  • Ant blynelių išdėliokite Parmos kumpio griežinėlius kad jie persidengtų taip pat.
  • Tuomet ant viršaus ištepkite paruoštą grybų masę ir į šį ‚patalą‘ įvyniokite apkeptą jautienos išpjovą. Vyniodami labai gerai suspauskite, kad tarp sluoksnių neliktų jokio tarpelio, o išsikišusius kraštelius nupjaukite. Gautą vyniotinį galite palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kad būtų standesnis.
  • Gautą vyniotinį atsargiai susukite į sluoksniuotą tešlą (geriausia būtų viename lakšte, tačiau jei imate 2 lakštus, juos suklijuokite kiaušinio plakiniu ir suvyniojus kepsnį pasistenkite, kad sujungimas būtų apačioje), patepkite kiaušinio plakiniu ir papuoškite sluoksniuota tešla, kaip tik norite – galite išpjauti formeles, galite supjaustyti juostelėmis ir sudėlioti tinkliuką..
  • Taip paruoštą kepsnį dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 200 °С įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20 minučių.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams