Šventiniams pietums visada puikus pasirinkimas – prabangusis Velingtono kepsnys. Burnoje tirpstanti jautienos išpjova, padengta maltais grybais bei aromatingu Parmos kumpiu, ir viskas įvyniota į minkštutėlę tešlą – absoliučiai nuostabus derinys.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- ~1 kg jautienos išpjovos
- ~2 šaukštelių druskos
- 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 4-6 vnt. lietinių blynelių
- 10-12 vnt. Parmos kumpio grežinėlių
- Paruošto grybų užtepo
- Kiaušinio plakinio
Grybų užtepui reikės:
- 800 g rudųjų pievagrybių
- 3-4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g džiovintų baravykų
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Į labai įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite jautienos išpjovą. Kepdami paskaninkite druska.
- Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks ir atvės. Tuomet juos nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
- Į keptuvę, kurioje apkepėte jautieną, pilkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkintus pievagrybius. Reikia, kad išgaruotų kuo daugiau grybuose esančio vandens, tad kepkite, kol labai gerai apskrus.
- Sumaišykite anksčiau paruoštus baravykus bei pievagrybius ir dar labiau susmulkinkite, kad gautumėte tarsi grybų košę. Paskaninkite druska bei pipirais.
- Išdėliokite lietinius blynelius, kad jie vienas su kitu persidengtu.
- Ant blynelių išdėliokite Parmos kumpio griežinėlius kad jie persidengtų taip pat.
- Tuomet ant viršaus ištepkite paruoštą grybų masę ir į šį ‚patalą‘ įvyniokite apkeptą jautienos išpjovą. Vyniodami labai gerai suspauskite, kad tarp sluoksnių neliktų jokio tarpelio, o išsikišusius kraštelius nupjaukite. Gautą vyniotinį galite palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kad būtų standesnis.
- Gautą vyniotinį atsargiai susukite į sluoksniuotą tešlą (geriausia būtų viename lakšte, tačiau jei imate 2 lakštus, juos suklijuokite kiaušinio plakiniu ir suvyniojus kepsnį pasistenkite, kad sujungimas būtų apačioje), patepkite kiaušinio plakiniu ir papuoškite sluoksniuota tešla, kaip tik norite – galite išpjauti formeles, galite supjaustyti juostelėmis ir sudėlioti tinkliuką..
- Taip paruoštą kepsnį dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 200 °С įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20 minučių.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}