Lamingtonai („Lamington cake“) – vienas iš populiariausių Australijos desertų, kuriam skirta net nacionalinė diena! Ir tikrai ne veltui. Purus biskvitas, aplietas šokolado glazūra ir apvoliotas kokosų drožlėse – fantastiškas skonių derinys, kuris įtiks daugeliui smaližių.
Į plaktuvo dubėnį suberkite cukrų, įmuškite laisvai keturis kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite greita eiga apie 8 minutes, kol masė patrigubės, o cukrus ištirps.
Miltus 2-3 kartus išsijokite per sietelį ir sijojant, per du kartus suberkite miltus į suplaktą masę ir labai atsargiai išmaišykite. Pirmą kartą subėrus miltus ir maišant, jie sės žemyn, tad maišykite pakeldami tešlą nuo dubens dugno. Išmaišius supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą atsargiai permaišykite.
Paruoštą masę supilkite į kepimo skardelę su įtiestu kepimo popieriumi (mūsų naudotos kepimo skardelės matmenys 23x23 cm) ir palyginkite, kad biskvitas būtų kuo lygesnis. Taip paruoštą biskvitą dėkite kepti į iki 170° C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 25-30 minučių. Po 25 minučių kepimo biskvito iškepimo lygį patikrinkite su mediniu pagaliuku.
Iškepusį biskvitą gerai atvėsinkite ir palaikykite šiek tiek šaldytuve.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite maždaug 5-7 cm skersmens kvadračiukais.
Visus glazūrai skirtus produktus sudėkite bei supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Atvėsusį ir supjaustytą biskvitą merkite į pasiruoštą glazurą, nuvarvinkite, apvoliokite kokoso drožlėse ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek apstingtų.