Mėgstantiems egzotiškesnius skonius, šefas Gediminas rekomenduoja ilgai marinuotą saldžiarūgštę ir labai sultingą menkę. O šalia ypatingai tiks fantastiškas šilkinis, kokosinis risotto, kurį norėsis kartoti dar ir dar.
Šiame recepte – ilgai marinuota kepta menkė, tad žuvį reikia marinuoti mažiausiai 12 valandų, o geriausias rezultatas bus po 24 valandų. Tuomet ji bus kupina skonio bei įgaus nuostabų atspalvį.
Sumaišykite medų, sojos padažą, kepintų sezamų aliejų, obuolių sidro actą, šviežiai maltus pipirus bei smulkintą imbierą. Marinatu užpilkite švariai nuvalytą menkės file, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve. Jeigu turite galimybę – užvakuumuokite.
Taip marinuotą menkę kepkite iki 220С įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija 7-8 minutes.
Iškeptą menkę pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi su YUZU kvapniąja citrina.
Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, vandenį, sudėkite žaliosios citrinos žievelę bei smulkintą imbierą ir kaitinkite ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kol užvirs. Tuomet suberkite ryžius, išmaišykite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kartais pamaišydami virkite maždaug 12-14 minučių. Jeigu skysčio beveik nelieka, o ryžiai dar nebus paruošti, galite įpilti šlakelį vandens.