Kai už lango karaliauja šaltis ir žvarba, vis labiau norisi mėgautis sočiu ir sušildančiu maistu. O kas geriau šildo, jei ne karšta sriuba? Kreminė žuvienė su lašiša tikras lobis mėgstantiems žuvį, o kad būtų nenuobodu, šefas Gediminas viską siūlo pagardinti traškia itališka pancetta! Gaminkite ir mėgaukitės!
Šoninę apskrudinkite puode ir išimkite - ją panaudosite vėliau, tačiau riebalus palikite. Tame pačiame puode apkepkite lašišą iš abiejų pusių po 2 minutes. Ją taip pat išimkite, įdėsite jau pačioje pabaigoje prieš valgant. Taip žuvis nebus pervirusi ir sausa.
Susmulkinkite svogūnus, salierų stiebus bei morkas ir apkepinkite puode apie 5-6 minutes. Įspauskite česnako skilteles, pakepinkite apie minutę ir tuomet suberkite suberkite miltus. Gerai išmaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir supilkite natūralų žuvies sultinį. Išmaišykite ir virkite, kol sultinys užvirs. Suberkite susmulkintas bulves, puodą uždenkite ir virkite apie 10 minučių kol jos suminkštės.
Tuomet supilkite grietinėlę, įberkite konservuotų kukurūzų, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Kol verda sriuba, pasigaminkime krapų aliejų, kuris praturtins žuvienę. Į smulkintuvą sudėkite krapus, supilkite ypač tyrą aliejų ir sutrinkite. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų krapų likučių.
Sriubą galite patiekti dviem būdais. Bulvėm suminkštėjus į puodą sudėkite anksčiau apkeptą ir nedideliais gabalėliais susmulkintą lašišą, sutrupintą apkeptą šoninę, viską gerai išmaišykite ir patiekite su šlakeliu krapų aliejaus. Kitas būdas – apkeptą lašišą, traškią šoninę ir krapų aliejų patiekite atskirai, kad kiekvienas galėtų pagardinti sriubą pagal savo norą.