Netikėtas, tačiau labai gardus derinys - traškus bulvinis blynas, burata, vytintas kumpis ir žalumynai. Lengvai pagaminamas užkandis, puikiai tinkantis pavasariškiems orams, kai norisi sočiai, bet gaiviai.
Šiek tiek mikro bazilikų arba smulkintų baziliko lapelių
Gaminimo eiga
Bulves nuskuskite, švariai nuplaukite ir sutarkuokite per vadinamąją burokinę tarką. Tarkius nuplaukite su šaltu vandeniu, kad nusiplautų krakmolo perteklius. Nuspauskite vandenį ir sudėkite į dubenį. Jei turite, nuspaudimui naudokite sūrmaišį, tai labai palengvins darbą.
Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į bulvių tarkius, suberkite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Suberkite miltus, supilkite vandenį, sudėkite susmulkintą rozmarino šakelę, įpilkite rūkytą aliejų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į norimą kepimo indą su kepimo popieriumi. Suformuokite blyną ir užtarkuokite dar sūrio.
Taip paruoštą bulvinį blyną su sūriu dėkite į iki 180 ºC laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Blynas turi iškepti traškus ir paskrudęs.
Iškepusį blyną išimkite iš kepimo indo ir apverskite, kad traškioji pusė liktų apačioje. Į blyno vidurį dėkite buratą ir ją paskirstykite per visą blyną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir paskirstykite ant blyno su burata. Taip pat paskirstykite plonai pjaustytą vytintą kumpį ir apibarstykite kedro riešutais bei baziliku.