I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu


Šiek tiek egzotiškas, bet tuo pačiu ir labai savas - filo tešlos pyragas su plikytu kremu. Šis receptas yra labai paprastas ir nereikalaujantis praleisti daug laiko virtuvėje ar sudėtingai žaisti su tešla, todėl tikrai tinka ir tiems, kurie nelabai mėgsta gaminti desertų. O rezultatas tikrai nustebins visus, nes traški filo tešla puikiai dera su šilkiniu plikytos tešlos kremu, o visus skonius apjungia paprastas, bet labai čia tinkantis cukraus ir medaus sirupas. Išbandykite, tikrai labai verta.

Ingredientai


Plikytui kremui reikės:

1 l pieno
200 g cukraus
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
1 valg. š. (10g) kukurūzų krakmolo
0,5 vnt. citrinos žievelės
50 g sviesto

Taip pat reikės:

200 g ištirpinto ghee sviesto
400 g filo tešlos

Sirupui reikės:

0,5 stiklinės vandens
50 g cukraus
3 valg. š. medaus
1 vnt. cinamono lazdelės
1 vnt. citrinos sulčių
  • 1Paruoškite plikytą kremą. Į prikaistuvį supilkite pieną, cukrų ir semoliną miltus. Viską maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps cukrus.
  • 2Dubenėlyje iki vientisos masės išmaišykite kiaušinį, kiaušinio trynius, krakmolą ir supilkite į maišomą pieno, cukraus ir miltų masę. Įtarkuokite citrinos žievelę, įpilkite vanilės ekstrakto ir viską gerai išmaišykite. Gražinkite puodą ant didesnės nei vidutinė kaitros ir kaitindami intensyviai maišykite, kol kremas sutirštės ir pradės „pūsti burbulus“. Tada nukelkite nuo kaitros ant karščiui atsparaus, šalto paviršiaus ir maišykite dar minutę. Sudėkite sviestą, išmaišykite ir uždengę puodą atidėkite į šalį.
  • 3Paruoškite pyragą. Neaukštą kepimo indą ištepkite tirpintu ghee sviestu, klokite filo tešlos lakštą palikdami trečdalį tešlos išlindusios ir ištepkite jį sviestu. Klokite kitą lakštą palikdami trečdalį tešlos kitoje pusėje, jį taip pat ištepkite sviestu. Taip, „gėlės žiedlapių principu“, dėliokite tešlos lakštus, kol turėsite 10 sluoksnių. Uždėjus paskutinį lakštą jo sviestu netepkite. Supilkite anksčiau paruoštą plikytą kremą ir pradėkite lankstyti tešlą ant viršaus. Lankstykite palamdytai ir netvarkingai, kad liktų oro tarpeliai tarp lakštų. Kiekvieną sluoksnį negausiai patepkite lydytu sviestu. Užlankstę viršutinį sluoksnį, sviesto užtepkite gausiau, kad susiteptų visi lakštai.
  • 4Likusius laisvus tešlos lakštus sutepkite sviestu, sulamdykite ir dėkite ant pyrago viršaus. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 30-35 minutes, kol pyragas įgaus gražią, tamsiai gintarinę spalvą. (jeigu pyragas nepaskrus, pridėkite papildomas 5-10 minučių, arba keletai minučių įjunkite ventiliatoriaus funkciją).
  • 5Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite cukrų, medų, cinamono lazdelę, išspauskite citrinos sultis ir viską išmaišę kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 2 minutes, kol šiek tiek nugaruos.
  • 6Paruoštu sirupu apšlakstykite dar karštą pyragą, o likusią sirupo dalį palikite patiekti su pravėsusiu pyragu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis