Ilgai marinuota menkė su kokosiniu risotto

Ilgai marinuota menkė su kokosiniu risotto
Mėgstantiems egzotiškesnius skonius, šefas Gediminas rekomenduoja ilgai marinuotą saldžiarūgštę ir labai sultingą menkę. O šalia ypatingai tiks fantastiškas šilkinis, kokosinis risotto, kurį norėsis kartoti dar ir dar.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • ~600 g atvėsintos menkės file
  • 250 g medaus
  • 120 ml sojos padažo
  • 70 ml kepintų sezamų aliejaus
  • 70 ml obuolių sidro acto
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto smulkinto šviežio imbiero
  • Šlakelio YUZU alyvuogių aliejaus

Kokosiniam risotto reikės:

  • 400 ml kokosų pieno
  • ~100 ml vandens
  • 1 žaliosios citrinos žievelės
  • 1 šaukšto smulkinto šviežio imbiero
  • 1 stiklinės 220g risotto ryžių CARNAROLLI
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Šiame recepte – ilgai marinuota kepta menkė, tad žuvį reikia marinuoti mažiausiai 12 valandų, o geriausias rezultatas bus po 24 valandų. Tuomet ji bus kupina skonio bei įgaus nuostabų atspalvį.
  • Sumaišykite medų, sojos padažą, kepintų sezamų aliejų, obuolių sidro actą, šviežiai maltus pipirus bei smulkintą imbierą. Marinatu užpilkite švariai nuvalytą menkės file, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve. Jeigu turite galimybę – užvakuumuokite.
  • Taip marinuotą menkę kepkite iki 220С įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija 7-8 minutes.
  • Iškeptą menkę pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi su YUZU kvapniąja citrina.
  • Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, vandenį, sudėkite žaliosios citrinos žievelę bei smulkintą imbierą ir kaitinkite ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kol užvirs. Tuomet suberkite ryžius, išmaišykite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kartais pamaišydami virkite maždaug 12-14 minučių. Jeigu skysčio beveik nelieka, o ryžiai dar nebus paruošti, galite įpilti šlakelį vandens.

Vaizdo įrašas

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams

Silkės Sevičė („ceviche“)
Užkandžiai

Silkės Sevičė („ceviche“)

Gruzdinta silkė
Pagrindiniai patiekalai Užkandžiai

Gruzdinta silkė