I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sliuoksniuotas riešutinis pyragas su šokoladiniu kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

4 kiaušinių trynių
4 kiaušinių baltymų
2 kiaušinių
120 g cukraus
80 g sviesto
Žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

Šalto vandens želatinai išbrinkinti

Šokolado glazūrai reikės:

40 g riešutų aliejaus
  • 1

    Biskvito gaminimo eiga:

    Atskirti 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti su 60 g cukraus iki standžių putų. Trynius ir dar du kiaušinius sutrinti su marcipanu smulkintuvo pagalba. Turi gautis vientisa masė. Ją sujungti su plaktais baltymais.
  • 2Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su lazdyno riešutų pasta ir palikti atvėsti.
  • 3Atskirame inde sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos plakant pilti į katiliuką su kiaušinių mase ir plakti, kol taps vientisa. Galiausiai pilti ištirpintą sviestą su riešutų pasta ir dar plakti, kol masė taps blizgi ir vientisa.
  • 4Ištepti pailgą kepimo formą (puikiai tiks duonai skirta forma) sviestu, apibarstyti miltais ir supilti tešlą.
  • 5Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
  • 6

    Kremo gaminimo eiga:

    Kremui iš karto į šaltą vandenį įdėti želatiną, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir suberti šokoladą ir išbrinkusią ir nusunktą želatiną. Rankinio smulkintuvo pagalba išplakti kremą, kol kremas taps vientisas. Jį supilti į skardelę, kad kremas greičiau atvėstu, uždėti maistinę plėvelę, kad liestųsi su paviršiumi, ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.
  • 7

    Pyrago surinkimas:

    Iškepusį biskvitą supjaustyti 1,5-2 cm storio sluoksniais. Viršutinės dalies pyrago nenaudosime, visi sluoksniai turi būti lygūs. Formą, kurioje buvo keptas biskvitas, iškloti maistine plėvele, kad vėliau būtų lengva išimti. Į ją dėti pirmą biskvitą, lygiu sluoksniu pilti kremą, dėti biskvitą, vėl kremą ir taip iki galo. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas. Šiek tiek kremo pasilikite papuošimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai.
  • 8Pyragą išimti iš formos. Išėmus apversti – apatinė dalis turi būti viršuje. Dėti ant grotelių, po kuriomis turi būti skarda. Tuomet jau galima glazūruoti. Ant viršaus tolygiai pilti išlydytą šokoladą, sumaišytą su riešutų aliejumi. Glazūra turi pilnai padengti paviršių. Galima išlyginti mentelės pagalba.
  • 9Išpurenti kremo likutį ir juo padekoruoti paviršių. Puošti karamelizuotais riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis