I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sliuoksniuotas riešutinis pyragas su šokoladiniu kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

4 kiaušinių trynių
4 kiaušinių baltymų
2 kiaušinių
120 g cukraus
80 g sviesto
Žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

Šalto vandens želatinai išbrinkinti

Šokolado glazūrai reikės:

40 g riešutų aliejaus
  • 1

    Biskvito gaminimo eiga:

    Atskirti 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti su 60 g cukraus iki standžių putų. Trynius ir dar du kiaušinius sutrinti su marcipanu smulkintuvo pagalba. Turi gautis vientisa masė. Ją sujungti su plaktais baltymais.
  • 2Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su lazdyno riešutų pasta ir palikti atvėsti.
  • 3Atskirame inde sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos plakant pilti į katiliuką su kiaušinių mase ir plakti, kol taps vientisa. Galiausiai pilti ištirpintą sviestą su riešutų pasta ir dar plakti, kol masė taps blizgi ir vientisa.
  • 4Ištepti pailgą kepimo formą (puikiai tiks duonai skirta forma) sviestu, apibarstyti miltais ir supilti tešlą.
  • 5Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
  • 6

    Kremo gaminimo eiga:

    Kremui iš karto į šaltą vandenį įdėti želatiną, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir suberti šokoladą ir išbrinkusią ir nusunktą želatiną. Rankinio smulkintuvo pagalba išplakti kremą, kol kremas taps vientisas. Jį supilti į skardelę, kad kremas greičiau atvėstu, uždėti maistinę plėvelę, kad liestųsi su paviršiumi, ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.
  • 7

    Pyrago surinkimas:

    Iškepusį biskvitą supjaustyti 1,5-2 cm storio sluoksniais. Viršutinės dalies pyrago nenaudosime, visi sluoksniai turi būti lygūs. Formą, kurioje buvo keptas biskvitas, iškloti maistine plėvele, kad vėliau būtų lengva išimti. Į ją dėti pirmą biskvitą, lygiu sluoksniu pilti kremą, dėti biskvitą, vėl kremą ir taip iki galo. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas. Šiek tiek kremo pasilikite papuošimui. Dėti į šaldytuvą nakčiai.
  • 8Pyragą išimti iš formos. Išėmus apversti – apatinė dalis turi būti viršuje. Dėti ant grotelių, po kuriomis turi būti skarda. Tuomet jau galima glazūruoti. Ant viršaus tolygiai pilti išlydytą šokoladą, sumaišytą su riešutų aliejumi. Glazūra turi pilnai padengti paviršių. Galima išlyginti mentelės pagalba.
  • 9Išpurenti kremo likutį ir juo padekoruoti paviršių. Puošti karamelizuotais riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis