I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gaivus silkės užkandis


Ingredientai


Jums reikės:

Pakelio silpnai sūdytos silkės
1 apelsino
1 raudono svogūno
50 g sviesto
1 valg. š. šlapio rudojo cukraus
100 g sultenių
100 g vyšninių pomidoriukų
1 ciabatta duonos
  • 1Nulupti apelsiną, nupjauti baltąją dalį, supjaustyti riekelėmis ir būtinai išrinkti kauliukus. Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • 2Įkaitintoje keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir dėti kepti svogūnus. Įberti rudojo cukraus, užpilti šlakelį balzaminio acto ir kepti, kol karamelizuosis. Tuomet sudėti apelsinus ir šiek tiek patroškinti. Apelsinai paleis savo sultis ir praturtins skonį. Palikti atvėsti. Į gilią lėkštę dėti sultenes ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos ir pipirų.
  • 3Ciabatta duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos ir pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.
  • 4Silkę nusausinti ir supjaustyti gabalėliais. Ant paskrudintos duonos riekelių dėti apelsinus, silkę ir karamelizuotus svogūnus. Šiuos užkandukus valgyti su šviežiomis salotomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis