I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Balandėliai


Balandėliai – puikiai visiems žinomas ir labai mėgstamas patiekalas, kurį pagal savo receptą gamina beveik kiekviena šeima. O ar kada nors bandėte pagaminti balandėlių “pyragą“? Iš ties šventiškai ir smagiai atrodantis patiekalas, kuriame naudojama brandinta jautiena, kad skonis būtų dar ypatingesnis. Šį kartą balandėlius siūlome gaminti ne įprastai apverdant kopūstą, o lapus suminkštinti šalčiu. Labai lengvas, paprastas būdas nepaliekantis nemalonių kvapų namuose ir neatimantis papildomo laiko. Tereikia pasiplanuoti iš anksto ir leisti kopūstui gerai atšalti. Išbandykite šį puikų receptą, kas žino, gal tai taps nauja šeimos tradicija?

Ingredientai


Padažui reikės:

100 g sviesto
410 g Napoletana padažo
Žiupsnio druskos

Balandėliams reikės:

500 g brandintos, maltos jautienos (~30% riebumo)
300 g apvirtų ryžių
1 vnt. didelio šalotinio svogūno
5 vnt. skiltelių česnako
Pundelio petražolių
1 valg. š. pomidorų pastos
Žiupsnio druskos
Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 vnt. didelio kopūsto
  • 1Į prikaistuvį sudėkite sviestą, jam šiek tiek pratirpus supilkite Napoletaną padažą, vištienos sultinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, šiek tiek pakaitinkite ir atidėkite į šalį.
  • 2Į trintuvo indą sudėkite šalotinį svogūną, česnako skilteles, petražoles ir viską susmulkinkite.
  • 3Į dubenį sudėkite jautieną, apvirtus ryžius, sutrintas prieskonines žoleles, pomidorų pastą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • 4Išpjovus iš kopūsto šerdį įdėkite jį į šaldiklį, kol pilnai sušąls, geriausia per naktį. Likus kelioms valandoms iki balandėlių gaminimo, išimkite iš šaldiklio, kad atšiltų. Šaltis padės suminkštinti kopūsto lapus ir jų nereikės apvirti.
  • 5Nuo atšilusio kopūsto nulupkite lapus ir padalinkite juos išilgai į dvi dalis išpjaudami kietąją dalį. Į taip išpjautus lapus dėkite po šaukštą įdaro, jį paskirstykite išilgai lapo ir glaudžiai susukite. Taip susuktus lapus su įdaru dėkite vieną šalia kito ratu į neaukštą kepimo skardą, prieš tai ten įpylę šiek tiek anksčiau paruošto padažo. Užpildykite visą kepimo indą balandėliais ir užpilkite pasiruoštu padažu. Galite šiek tiek padažo pasilikti patiekimui. Kepimo indą uždenkite ir dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Kepkite apie valandą laiko. Kepimo laikas priklauso nuo naudojamos orkaitės ir kopūsto lapų storio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis