Grikių blyneliai su įdaru

Ingredientai
Blynelių tešlai jums reikės:
150 g grikių miltų
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
Žiupsnelio druskos
240 ml vandens
30 g tirpinto sviesto
Taip pat jums reikės:
Laisvai laikomų vištų kiaušinių (1 kiaušinis – 1 blynui)
Gerai besilydančio sūrio, pvz. emmantal ar gruyere (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Saliamio dešros (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Šiek tiek šviežio čiobrelio
- 1Paruoškite tešlą blyneliams. Į dubenį sudėkite grikių miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite pusę nurodyto kiekio vandens ir šluotele gerai išplakite. Tada supilkite likusį vandenį ir vėl gerai išplakite tešlą. Paruoštą tešlą, uždengtą maistine plėvele, šaldytuve palikite „pailsėti“ bent keletai valandų, geriausia per naktį. Į pailsėjusią tešlą supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Gauta tešla turi būti riebios grietinėlės konsistencijos. Jei tešla yra per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
- 2Lietiniams kepti skirtą keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, patepkite sviestu ir pilkite samtelį paruoštos blynų tešlos. Tolygiai paskirstykite tešlą per visą keptuvę ir ,kai viršus pradės džiūti, įmuškite kiaušinį. Įmuštą kiaušinį pastumdykite per visą blynelį. Galiausiai kiaušinio trynys turi likti blynelio viduryje. Ant blyno berkite sūrį, dėkite saliamio dešrą ar kitus mėgstamus priedus. Užlenkite blyno kraštus ir, jam iškepus, išimkite iš keptuvės.
- 3Taip paruoštus blynus pagardinkite su šiek tiek šviežio čiobrelio.