I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Grikių blyneliai su įdaru


GARDU GARDU laidoje esame gaminę ne vieną pusryčiams tinkantį patiekalą, bet mes juk žinome, kad receptų negali būti per daug, o ypač, jei tai blynų receptai! Todėl dar viena idėja pusryčiams - grikių blyneliai! Ir ne šiaip kokie blyneliai, o su skystu kiaušiniu, sūriu ir saliamiu! Žinoma, priedus galite keisti pagal savo norus, bet tikrai rekomenduojame išbandyti ir šį variantą, nes skonių derinys tikrai puikus.

P.s. grikiai neturi glitimo, todėl tai puikus variantas sveikesnės alternatyvos ieškantiems ar glitimo netoleruojantiems.

Ingredientai


Blynelių tešlai jums reikės:

150 g grikių miltų
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
Žiupsnelio druskos
240 ml vandens
30 g tirpinto sviesto

Taip pat jums reikės:

Laisvai laikomų vištų kiaušinių (1 kiaušinis – 1 blynui)
Gerai besilydančio sūrio, pvz. emmantal ar gruyere (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Saliamio dešros (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Šiek tiek šviežio čiobrelio
  • 1Paruoškite tešlą blyneliams. Į dubenį sudėkite grikių miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite pusę nurodyto kiekio vandens ir šluotele gerai išplakite. Tada supilkite likusį vandenį ir vėl gerai išplakite tešlą. Paruoštą tešlą, uždengtą maistine plėvele, šaldytuve palikite „pailsėti“ bent keletai valandų, geriausia per naktį. Į pailsėjusią tešlą supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Gauta tešla turi būti riebios grietinėlės konsistencijos. Jei tešla yra per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
  • 2Lietiniams kepti skirtą keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, patepkite sviestu ir pilkite samtelį paruoštos blynų tešlos. Tolygiai paskirstykite tešlą per visą keptuvę ir ,kai viršus pradės džiūti, įmuškite kiaušinį. Įmuštą kiaušinį pastumdykite per visą blynelį. Galiausiai kiaušinio trynys turi likti blynelio viduryje. Ant blyno berkite sūrį, dėkite saliamio dešrą ar kitus mėgstamus priedus. Užlenkite blyno kraštus ir, jam iškepus, išimkite iš keptuvės.
  • 3Taip paruoštus blynus pagardinkite su šiek tiek šviežio čiobrelio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis