I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Grikių blyneliai su įdaru


Ingredientai


Blynelių tešlai jums reikės:

150 g grikių miltų
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
Žiupsnelio druskos
240 ml vandens
30 g tirpinto sviesto

Taip pat jums reikės:

Laisvai laikomų vištų kiaušinių (1 kiaušinis – 1 blynui)
Gerai besilydančio sūrio, pvz. emmantal ar gruyere (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Saliamio dešros (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
Šiek tiek šviežio čiobrelio
  • 1Paruoškite tešlą blyneliams. Į dubenį sudėkite grikių miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite pusę nurodyto kiekio vandens ir šluotele gerai išplakite. Tada supilkite likusį vandenį ir vėl gerai išplakite tešlą. Paruoštą tešlą, uždengtą maistine plėvele, šaldytuve palikite „pailsėti“ bent keletai valandų, geriausia per naktį. Į pailsėjusią tešlą supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Gauta tešla turi būti riebios grietinėlės konsistencijos. Jei tešla yra per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
  • 2Lietiniams kepti skirtą keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, patepkite sviestu ir pilkite samtelį paruoštos blynų tešlos. Tolygiai paskirstykite tešlą per visą keptuvę ir ,kai viršus pradės džiūti, įmuškite kiaušinį. Įmuštą kiaušinį pastumdykite per visą blynelį. Galiausiai kiaušinio trynys turi likti blynelio viduryje. Ant blyno berkite sūrį, dėkite saliamio dešrą ar kitus mėgstamus priedus. Užlenkite blyno kraštus ir, jam iškepus, išimkite iš keptuvės.
  • 3Taip paruoštus blynus pagardinkite su šiek tiek šviežio čiobrelio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pyragėliai su obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grikių blyneliai su įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis