I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lazanija su chorizo be glitimo


Tirpstanti burnoje, kupina skonių lazanija be glitimo – misija neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma. Ir ji įtiks ne tik glitimo netoleruojantiems. Sodraus skonio chorizo padažas kartu su kokybiškais lazanijos lakštais pagamintais iš kukurūzų ir ryžių miltų padarys tikrą stebuklą ir ši kombinacija kartu su dar keletą priedų tiesiog „išsprogdins“ skonio receptorius. Gaminkite, vaišinkite ir mėgaukitės tikru „comfort food“, net jei netoleruojate glitimo.

Ingredientai


Bešamelio padažui be glitimo reikės:

50 g sviesto
2 valg. š. ryžių miltų
0,5 l pieno
2 valg. š. krakmolo
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Muskato riešuto

Taip pat reikės:

300-500 g mocarela sūrio
200 g brandinto čederio sūrio

Mėsos padažui reikės:

150 g šalto rūkymo šoninės
1 vnt. nedidelio svogūno
3-4 vnt. skiltelių česnako
410 g padažo Marinara
50 ml espresso kavos
1 arb. š. čili dribsnių
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. kumino
2 valg. š. klevų sirupo
  • 1Paruoškite bešamelio padažą. Į stiklinę su krakmolu įpilkite pusę stiklinės pieno, gerai išmaišykite ir viską supilkite į likusį pieną. Dar kartą gerai išmaišykite. Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus suberkite ryžių miltus, gerai išmaišykite ir vis maišant pakepinkite apie minutę. Tuomet nuolat maišant supilkite pieno ir krakmolo mišinį. Maišykite kol užvirs, o užvirus nuimkite nuo kaitros. Į padažą įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek muskato ir viską gerai išmaišykite. Padažas paruoštas.
  • 2Paruoškite lazanijos lakštus. Apvirkite lazanijos lakštus pagal gamintojo rekomendacijas, sudėkite juos į šaltą vandenį, kad atvėstų ir atsargiai nusausinkite.
  • 3Paruoškite mėsos padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
  • 4Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite apkeptą šoninę ir čorizo į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
  • 5Į kepimo indą dėkite ploną sluoksnį mėsos padažo, ant jo klokite lazanijos lakštą, tepkite ploną sluoksnį bešamelio padažo, užtarkuokite mocarelos bei brandinto čederio , dėkite vėl mėsos padažo sluoksnį ir sluoksniuokite taip iki viršaus. Viską užbaikite lazanijos lakštu, bešamelio padažu ir sūrio sluoksniu, kad skaniai apskrustų. Taip paruoštą lazaniją dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.
  • 6Lazanijai iškepus palikite ją pravėsti 15-30 minučių ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis