I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pomidorinė baklažanų užtepėlė


Fantastiško skonio patiekalas be mėsos? Kodėl gi ne? Ypač, kai po truputį prasideda šviežių daržovių sezonas. Pomidorinė baklažanų užtepėlė su česnakine duonele – nuostabus užkandis, kurio skonių paletę užbaigia netikėtas ingredientas, be kurio šis patiekalas prarastų dalį savo žavesio. Būtinai išbandykite, nes pagaminsite labai lengvai ir greitai, o užkąsite ne tik skaniai, bet ir sočiai.

Ingredientai


Užtepėlei jums reikės:

2 vnt. pailgų baklažanų
Žiupsnelio druskos
0,5 vnt. čili pipiro
4 vnt. skiltelių česnako
1 arb. š. kumino sėklų
1 arb. š. rūkytos paprikos
480 g marinara padažo
Žiupsnelio cukraus
Pundelio šviežios petražolių
Pundelio šviežios kalendros

Česnakiniam sviestui reikės:

100 g kambario temperatūros sviesto
2 vnt. skiltelių česnako

Taip pat reikės:

Šiek tiek kedrinių pinijų riešutų
1 vnt. citros žievelės
  • 1Pagaminkite užtepėlę. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite supjaustytus baklažanus. Įberkite druskos, pamaišykite ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių. Nepilkite papildomai aliejaus, paskrudęs baklažanas visą sugertą aliejų pradės išleisti atgal, todėl per daug aliejaus nereikia.
  • 2Plonomis riekelėmis supjaustykite čili pipirą, susmulkinkite česnaką ir suberkite į keptuvę su baklažanais. Kol baklažanai ir prieskoninės daržovės kepa, suberkite kumino sėklas bei rūkytą papriką, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite marinara padažą, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir patroškinkite apie 5-7 minutes.
  • 3Pagardui išsitroškinus, paragaukite ar netrūksta pipirų bei druskos ir suberkite susmulkintas petražoles su kalendra (šiek tiek pasilikite česnakiniam sviestui). Išjunkite kaitrą ir permaišykite.
  • 4Pagaminkite česnakinį sviestą. Kambario temperatūros sviestą įdėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite likusias smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite.
  • 5Duonelių vidų ištepkite česnakiniu sviestu ir dėkite į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir pakepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  • 6Ant paskrudusios Saltimbocca duonelės tepkite baklažanų užtepėlę, užberkite šiek tiek kedrinių pinijų riešutų, užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis