I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu


Ingredientai


Jums reikės:

1 kg tigrinių krevečių
200 g sviesto
1 žaliosios citrinos
2 -3 česnako galvučių
1 čili pipiro
Rudojo cukraus
Druskos
Ciabatta duonos
  • 1Keptuvėje išlydyti visą sviestą. Kai pradeda virti, sudėti smulkiais griežinėliais supjaustytą čili pipirą (be sėklų) ir kepti. Po 1-2 min. kepimo įdėti keletą griežinėlių laimo ir, paspaudžiant su mentele, kad išsiskirtų sultys, kepti dar apie 1-2 min. Tada įspausti česnaką ir kepti apie 4 min. Česnakui apskrudus pilti mango tyrę ir kepti toliau pastoviai maišant. Įberti druskos ir truputį rudojo cukraus pagal skonį ir nukelti keptuvę nuo kaitros.
  • 2Išimti laimo griežinėlius (nuo žievelių gali atsirasti kartumas), sudėti nuluptas ir išvalytas krevetes (uodegėlės gali likti ir galima dėl geresnio aromato ir sulčių keletą krevečių dėti su lukštais). Sudėtas krevetes keptuvėje gerai išmaišyti ir palikti apie 5-10 min. pasimarinuoti – krevetės pritraukia puikaus padažo skonio ir aromato. Praėjus marinavimui ant maksimalios kaitros dėti keptuvę su visu turiniu ir kepti apie 4-6 min.
  • 3 Valgyti su ciabatta duona.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis