I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gruzdinta silkė


Ingredientai


Gruzdintai silkei reikės:

Apie 200 g lengvai sūdytos silkės file
2-3 šaukštų dižono garstyčių
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1,5 stiklinės panko džiūvėsėlių
Augalinio aliejaus kepimui

Saldžiųjų bulvių košė

2 vnt. (~500g) saldžiųjų bulvių
1 šaukšto sviesto
Žiupsnelio druskos

Greitai marinuotiems svogūnų laiškaims reikės:

100 g svogūnų laiškų
2 šaukštų baltojo balzaminio acto
  • 1Silkės file nusausinkite nuo perteklinių riebalų ar kitų skysčių ir truputį įpjaukite kas pusę centimetro. Tokiu būdu žuvis greičiau pasimarinuos ir supjaustysite likusius kauliukus, kurių vėliau visai nesijaus. Sumaišykite Dižono garstyčias, grietinėlę bei šviežiai maltus pipirus ir gautu padažu-marinatu padenkite anksčiau paruoštas silkės file. Palikite pastovėti 10-15 minučių. Marinuotą silkės file apvoliokite PANKO džiūvesėliuose ir kepkite iš anksto įkaitintuose riebaluose, kol paskrus, apie 2 minutes. Geresniam rezultatui gauti galite naudoti tradicinę paniruotę, t.y. pradžioj apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
  • 2Saldžiąsias bulves švariai nuvalykite, supjaustykite stambiais gabalais ir virkite nedideliame kiekyje vandens maždaug 15 minučių, kol visiškai suminkštės. Jei verdate atvirame prikaistuvyje kartais pamaišydami, vandens praktiškai nebelieka, tačiau jei bulvėm sumikštėjus jo vis dar yra, nupilkite. Tuomet įdėkite sviesto, žiupsnelį druskos ir su šaukštu ar šakute maišykite-trinkite, kol gausite košę. Žinoma, galite naudoti ir jūsų turimą bulvių grūstuvą.
  • 3Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su tyru alyvuogių aliejumi bei baltuoju balzaminiu actu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis