I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Antienos krūtinėlė, ruošta lėtuoju būdu Sous Vide


Ingredientai


Antienos krūtinėlei reikės:

2 anties krūtinėlių
Druskos
Pipirų
Šaukšto lydyto sviesto

Pastarnokų tyrei reikės:

Pastarnoko šaknies
  • 1

    Sous vide gaminimo eiga:

    Anties krūtinėlės odelę įpjaukite tinkleliu, kad krūtinėlė kepdama neišsiriestų ir išlaikytų savo formą. Kad būtų lengviau įpjauti, krūtinėlę galima palaikyti šaldiklyje, kad odelė būtų tvirtesnė. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • 2Antienos krūtinėlę įdėkite į vakuumo maišelį, atsparų karščiui, pašlakstykite rūkytu aliejumi ir su vakuumo aparatu ištraukite orą. Gaminant tokiu būdu sultys neišgaruos ir visas skonis liks mėsoje, kuri išliks ypač minkšta.
  • 3Taip paruoštą antienos krūtinėlę virkite iki 65°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija 1-2 valandas.
  • 4Garuose vakuume išvirtą krūtinėlę labai gerai nusausinkite ir paskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu lydyto sviesto ar ypač tyro aliejaus, kelias minutes odele žemyn ir minutę apvertus. Skrudinkite aukštoje temperatūroje trumpai, kad krūtinėlė išliktų sultinga.
  • 5

    Pastarnokų tyrės gaminimo eiga:

    Į įkaitinta keptuve įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus ir suberkite švariai nuvalyto ir vienodo dydžio gabaliukais supjastytą pastarnoko šaknį. Pastarnoką kepkite 3-4 minutes, kol šiek tiek apskrus. Tuomet įpilkite stiklinę grietinelės ir troškinkite, kol suminkštės. Jei grietinėlė nugaruoja, o pastarnokas dar nesuminkštėjo, įpilkite keletą šaukštų vandens ir dar patroškinkite. Trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės. Paskaninkite druska.
  • 6Prie antienos krūtinėlės su pastarnokų tyre labai tiks švelniai džiovinti konservuoti pomidorai.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis