I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jaučio žandai su artišokais


Ingredientai


Žandams reikės:

1 kg jautienos žandų
1 l raudono sauso vyno
2 morkų
2 svogūnų
2 saliero kotelių
2-3 šviežio rozmarino šakelių
Druskos
Pipirų

Artišokam reikės:

4-6 artišokų
150 ml raudono arba balto vyno
1 daržovių sultinio kubelio
2 skiltelių česnako
Pundelio petražolių
Druskos
Pipirų
  • 1Svogūnus, morkas ir salierus supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje. Suberti į troškinimo puodą.
  • 2Žandus gerai apskrudinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Dėti į troškinimo puodą. Užpilti vyno, užberti druskos ir pipirų, įdėti 2-3 šakeles rozmarino ir uždengti puodą. Pradžiai reikia užvirti vyną ir tuomet pamažinti kaitrą ir palikti troškintis ant mažos kaitros apie 4 val.
  • 3Žandams išsitroškinus juos išimti iš puodo, o likusį skystį su daržovėmis sumalti, kad gautųsi padažas.
  • 4Artišokus pirmiausia reikia nulupti – nuskabyti apatinius augalo žiedlapius, kurie yra kieti ir nevalgomi. Turi likti žiedas su minkštais, valgomais žiedlapiais. Žiedo viršūnę reikia nupjautį, maždaug ¼ dalį. Apipjaustyti žiedo apačią, taip pat kotą, kad liktų tik jo šerdis. Ji puikiai matosi, yra baltos spalvos. Artišokas greitai oksiduojasi, todėl ant jo reikia išspausti citrinos sulčių, kad augalas nepajuoduotų. Tuomet žiedą perpjauti išilgai pusiau ir išvalyti nevalgomą jo vidų, kuriame yra nuodingų plaušelių. Nuvalius artišoką valgomos dalies lieka nedaug, tačiau jo skonis atperka visas pastangas. Artišoką supjaustyti skiltelėmis.
  • 5Prieš kepant artišokus pirmiausia reikia pasiruošti sultinį, Į 1 l verdančio vandens įdėti kubelį daržovių sultinio ir virti, kol ištirps. Į keptuvę su alyguogių aliejumi įdėti 2 česnako skilteles. Jiems šiek apkepus sudėti artišokus. Užpilti 150 ml vyno ir sultinio tiek, kad apsemtų artišokus. Suberti smulkintas petražoles. Pagardinti druska ir pipirais. Troškinti apie 15 min. ant vidutinės kaitros.
  • 6Į lėkštę pilti padažą, ant jų dėti žandus ir ant viršaus – atrišokus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis