I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Juoda duona įdaryti kalmarai


Ingredientai


Jums reikės:

5 kalmarų (šviežių arba šaldytų)
0,5 kepaliuko juodos duonos
1 kiaušinio
5-6 ančiuvių filė gabaliukų
Saujos džiuvėsėlių
Saujos smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
1 nuluptos česnako skiltelės
50 ml balto sauso vyno
Saujos smulkintų šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos ir pipirų
1 arb. š. persilado prieskonių
  • 1Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įmesti česnako skiltelę ir įdėti ančiuvių filė gabaliukus. Maišyti ir kepti, kol ančiuviai pilnai suirs. Išimti česnako skiltelę ir suberti duonos kubelius. Išmaišyti, pabarstyti 1 arb. š. persilado prieskonių, dar kartą permaišyti. Užpilti baltu vynu, subeti smulkintas petražoles, gerai išmaišyti ir nukelti nuo katros. Visą ketuvės turinį suversti į dubenį. Suberti džiuvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, įmiušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
  • 2Išvalyti ir nusausinti kalmarus. Uodegos dalį užspausti mediniu iešmeliu ir įdaryti kalmarus duonos įdaru. Užspausti ir kitą kalmaro dalį mediniu iešmeliu. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros ir sudėti įdarytus kalmarus. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, užpilti baltuoju balzaminiu actu. Pabarstyti druska ir pipirais, sumažinti kaitrą, uždengti ir kepti 5 minutes. Patiekti su konservuotomis daržovėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis