Juoda duona įdaryti kalmarai

Ingredientai
Jums reikės:
5 kalmarų (šviežių arba šaldytų)
0,5 kepaliuko juodos duonos
1 kiaušinio
5-6 ančiuvių filė gabaliukų
Saujos džiuvėsėlių
Saujos smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
1 nuluptos česnako skiltelės
50 ml balto sauso vyno
Saujos smulkintų šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos ir pipirų
1 arb. š. persilado prieskonių
- 1Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įmesti česnako skiltelę ir įdėti ančiuvių filė gabaliukus. Maišyti ir kepti, kol ančiuviai pilnai suirs. Išimti česnako skiltelę ir suberti duonos kubelius. Išmaišyti, pabarstyti 1 arb. š. persilado prieskonių, dar kartą permaišyti. Užpilti baltu vynu, subeti smulkintas petražoles, gerai išmaišyti ir nukelti nuo katros. Visą ketuvės turinį suversti į dubenį. Suberti džiuvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, įmiušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
- 2Išvalyti ir nusausinti kalmarus. Uodegos dalį užspausti mediniu iešmeliu ir įdaryti kalmarus duonos įdaru. Užspausti ir kitą kalmaro dalį mediniu iešmeliu. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros ir sudėti įdarytus kalmarus. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, užpilti baltuoju balzaminiu actu. Pabarstyti druska ir pipirais, sumažinti kaitrą, uždengti ir kepti 5 minutes. Patiekti su konservuotomis daržovėmis.