I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Keptas varškės sūris su obuolių čatniu


Ruduo lepina įvairiomis sodo gėrybėmis ir mūsų virtuvės pradeda kvepėti kepamais obuolių pyragais, verdamomis obuolienėmis ir panašiais patiekalais, kuriuos tradiciškai gaminame atšalus orams. Dar vienas puikus būdas sunaudoti gausų obuolių derlių – pasigaminti obuolių čatnio. Tai iš Indijos atkeliavęs pagardas, kuris plačiai paplitęs visame pasaulyje ir turi begalę receptų.

Šiandien mes jums siūlome išbandyti obuolių čatnį su svogūnais ir razinomis, kurio pasiruošus daugiau, užteks visai žiemai. O prie sodraus skonio obuolių čatnio nuostabiai tiks keptas varškės sūris pagardintas medumi ir prieskoniais. Tai nepaprastai gardi kombinacija, kurią privalu išmėginti.

Ingredientai


Čatniui jums reikės:

3 vnt. didelių, rūgščių obuolių
1 vnt. vidutinio dydžio svogūno
5 valg. šaukštų rudojo cukraus
5 valg. šaukštų razinų
1 arb. šaukštelio garstyčių sėklų
2 arb. šaukštelio malto imbiero
1 arb. šaukštelio druskos

Sūriui jums reikės:

2 vnt. saldžios varškės sūrių ( >20% rieb.)
Kelių žiupsnių druskos
Kelių arb. šaukštelių džiovintų čiobrelių
Kelių arb. šaukštelių paprikos miltelių
50 g kedrinių pinijų
  • 1Svogūną nulupkite ir susmulkinkite mažais kubeliais. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir susmulkinkite stambesniais kubeliais. Susmulkintą svogūną, obuolius, razinas, garstyčių sėklas, maltą imbierą, cukrų ir druską sudėkite į prikaistuvį, supilkite obuolių sidro actą ir uždėkite ant stiprios kaitros. Prikaistuviui užkaitus, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir kartas nuo karto pamaišant troškinkite maždaug 40-50 minučių, kol pagardas pasidarys tirštas.
  • 2Kol obuolių čatnis troškinasi, iškepkite varškės sūrius. Sūrių paviršių negiliai įpjaukite kvadratėliais, aptepkite alyvuogių aliejumi ir medumi, apibarstykite druska, čiobreliais ir paprikos milteliais. Prieskonius galite keisti pagal savo skonį. Jei turite laiko, palikite sūrius pasimarinuoti bent valandą, kad geriau įsigertų skoniai.
  • 3Paruoštus sūrius dėkite į iki 180 ⁰C įkaitintą orkaitę, ant neprilimpančios skardos ir kepkite apie 30-40 minučių. Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos užberkite kedrines pinijas ir pabaikite kepti.
  • 4Iškeptas sūris skaniausias dar šiltas. Patiekite jį su pasigamintu obuolių čatniu ar kitu mėgstamu pagardu.
  • 5Patarimas: Paruoštą obuolių čatnį galite supilstyti į nedidelius stiklainėlius ir laikyti šaldytuve net iki metų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis