I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šventinė antiena su morkų tyre


Ingredientai


Jums reikės:

4 antienos krūtinėlių
5 didelių morkų
2 žvaigždinių anyžių
Kelių šakelių šviežių čiobrelių
500 ml pieno
1 daržovių sultinio kubelio
200 g smidrų
400 g mažų bulvyčių
Druskos
Pipirų
  • 1Morkas nuskusti, susmulkinti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Į prikaistuvį įpilti alyvuogių aliejaus ir apkepti svogūnus bei morkas. Šiek tiek apkepus įdėti žvaigždinio anyžiaus ir čiobrelių, išmaišyti. Užpilti pienu, įdėti daržovių sultinio kubelį ir palikti ant vidutinės kaitros virti, kol pilnai suminkštės morkos. Tuomet ištraukti žvaigždinius anyžius, nukošti skystį ir pilnai sutrinti kokteilinėje ar virtuviniame kombaine, kad gautųsi tyrė.
  • 2Įpjauti antienos krūtinėlės odelę, kad gautųsi smulkių kubelių raštas. Svarbu neįpjauti pačios mėsos, tik odelę. Dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę odele į apačią. Aliejaus į keptuvę pilti nereikia, riebalų pakankamai išsiskirs iš anties. Pagardinti druska ir pipirais. Kepti kelias minutes, kol odelė apskrus. Apversti, pagardinti druska ir pipirais ir dar pakepti 1 minutę.
  • 3Dėti į skardą odele į viršų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Jei jūsų orkaitė turi zondo termometrą, patariama kepti su juo, kol mėsa pasieks 52 laipsnių vidinę temperatūrą. Jei neturite zondinio termometro, kepkite apie 8 minutes. Ištraukus iš orkaitės ir uždengus folija bei rankšluostuku palikti 5 min. pailsėti.
  • 4Smidrus apvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  • 5Mažas bulvytes iš anksto išvirti su lupena, pravėsusias laužti pusiau ir apkepti keptuvėje su likusiais nuo anties taukais. Pagardinti druska ir pipirais.
  • 6Anties krūtinėlę supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Ir jau galima dėlioti patiekalą. Dėti bulves, šalia smidus, morkų tyre ir šalia jos – anties krūtinėlę.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis