I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gruzdintas Benedikto kiaušinis


Kiaušinius be lukšto GARDU GARDU laidoje gaminome ne kartą ir visi jie buvo puikūs. Tačiau šį kartą siūlome jums pasigaminti tikrai išskirtinį patiekalą – gruzdintą Benedikto kiaušinį. Iškart perspėjame, kad vieną kartą paragavus, norėsis dar ir dar. Šis patiekalas tikrai patenka į mūsų kūrybinės komandos mėgstamiausių patiekalų topą, todėl labai rekomenduojame pabandyti ir jums.

Ingredientai


Jums reikės:

Keleto laisvai laikomų vištų kiaušinių
60-70 ml acto rūgšties (9%)

Paniravimui reikės:

Stiklinės kvietinių miltų
2-3 vnt. laisvai laikomų kiaušinių
1,5 stiklinės „panko“ džiūvėsėlių

Patiekimui reikės:

2 vnt. gerai prinokusių avokadų
Keletos riekelių šviežios mėgstamos duonos
  • 1Į prikaistuvį įpilkite maždaug du litrus vandens, supilkite actą ir kaitinkite tol, kol beveik pradės virti (burbuliukai turi kilti vos vos). Kiaušinį su lukštu įmerkite į beveik verdantį vandenį dešimčiai sekundžių, kad baltymas šiek tiek sutvirtėtų. Ištraukite kiaušinį ir įmuškite jį į mažą indelį. Prikaistuvyje padarykite sūkuriuką ir į jį atsargiai įleiskite kiaušinį be lukšto. Virkite tris minutes, o išėmus kiaušinį dėkite tiesiai į šaltą vandenį, kad virimas sustotų. Atvėsusį kiaušinį labai atsargiai, gerai nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
  • 2Pasiruoškite paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir džiūvėsėlius. Trečiajame indelyje išplakite tris kiaušinius.
  • 3Virtą kiaušinį be lukšto apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kad kiaušinis būtų itin traškus, apvoliotą kiaušinį dar kartą apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kiaušinis paruoštas gruzdinimui.
  • 4Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų maždaug iki 160-165 °C laipsnių ir gruzdinkite ne ilgiau nei dvi minutes, kol gražiai apskrus. Apskrudusį kiaušinį ištraukite iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • 5Gerai prinokusį avokadą sutrinkite šakute iki mėgstamos konsistencijos, įpilkite šlakelį baltojo balzaminio acto ir paskaninkite žiupsneliu druskos. Baltąjį balzaminį actą galite keisti citrinos sultimis.
  • 6Ant paskrudintos duonos riekelės tepkite sutrintą avokadą, dėkite pusiau vytintus pomidoriukus, užpilkite šiek tiek Hollandaise padažo ir uždėkite gruzdintą kiaušinį. Patiekalas paruoštas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis