Stintos su traškučiais

Ingredientai
Jums reikės:
500 g šviežių stintų
30 g sezamo sėklų
2 saldžiųjų bulvių
3-4 burokėlių (nevirtų)
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui
- 1Nuskusti saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Geriausia naudoti specialią tarką. Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir Persilade prieskonių. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. konvekciniu režimu. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.
- 2Stintas nuplauti ir išvalyti. Į miltus įberti šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišyti ir šiame mišinyje apvolioti stintas. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Ištraukus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.